Technical Medicine

partners

Universiteit Twente

Binnen de Universiteit Twente is ruime expertise aanwezig op gebied van innovatieve medische technologie. De kracht van de expertise zit vooral in de synergie tussen de kennis uit zowel technologisch als medisch onderzoek en onderwijs, aanwezigheid van state-of-the-art faciliteiten en een sterke geschiedenis in ondernemerschap. Vanaf medio 2017 zal dit naar verwachting gebundeld worden binnen het European TechMed Centre.

Panton

Designstudio Panton werkt aan innovaties voor de zorg. Met behulp van design willen zij de gezondheidszorg intuïtiever en effectiever maken. Kenmerkend in de aanpak van Panton is het vergroten van gebruiksvriendelijkheid voor eindgebruikers. Een belangrijke expertise van Panton is het uitvoeren en analyseren van simulaties en gebruikstesten, zowel in de zorgpraktijk als in gesimuleerde omgevingen. Daarnaast vertaalt Panton haar ervaringen naar Medidee: een praktische, heldere methodiek om om praktische problemen van zorginstellingen om te zetten in door de markt gedragen oplossingen.

DKMS

De Koningh Medical Systems (DKMS) ontwikkelt hightech mechatronische instrumenten en systemen voor de medische markt en heeft kennis van zaken op het gebied van elektrotechniek, meet- en regeltechniek en optische besturingstechniek. Het ontwerpen en bouwen van medische instrumenten stelt hoge eisen aan kwaliteit en controle. De productiefaciliteiten van DKMS zijn gecertificeerd volgens de voor de medische sector geldende ISO-13485 norm. Daarnaast is DKMS ISO-9001 gecertificeerd en zijn de medewerkers vertrouwd met ons kwaliteitsmanagementsysteem. Certificering van producten en apparaten is daarom één van de expertises die DKMS te bieden heeft.

Holland Innovative

Holland Innovative is toonaangevend wanneer het gaat om het begeleiden van organisaties bij Projectmanagement, Product- & Proces ontwikkeling en Reliability Engineering. Een multidisciplinair team van ervaren professionals ontwikkelt én implementeert betrouwbare, adequate en structurele oplossingen. Holland Innovative levert intelligente en praktische op maat gemaakte oplossingen volgens de ‘voice of the customer’ én de ‘voice of the business’. Uitgangspunt hierbij is de Six Sigma methodiek om op een gestructureerde manier problemen aan te pakken en besluiten te nemen die gebaseerd zijn op harde data.