Na je Bachelor kun je doorstromen naar de Master Chemical Engineering. Voordat je Master-vakken gaat volgen moet je de bachelor ST helemaal hebben afgerond (in verband met de harde knip).

De opleiding op de UT die direct aansluit op de opleiding Scheikundige Technologie is de Master opleiding Chemical Engineering. Je kunt er ook voor kiezen om de lerarenopleiding te gaan doen of andere UT-Masters zoals Sustainable Energy Technology, Nanotechnology, Biomedical Engineering en Philosophy of Science and Technology.

De Master opleiding Chemical Engineering heeft twee tracks: Molecular & Materials Engineering (MME) en Chemical & Process Engineering (CPE)  

Als je alle vakken van je bachelorprogramma af hebt gerond, word je vanzelf geslaagd verklaard door de examencommissie, vervolgens word je uitgenodigd voor de eerstvolgende diploma-uitreiking (meestal eind september en eind maart). Als je nog niet geslaagd verklaard wilt worden kun je dat aangeven d.m.v. een verzoek aan de examencommissie. De procedure rond het inschrijven voor de master wordt elk jaar beschreven in de 'student news' die voor de zomer per mail wordt verspreid door de centrale studentenadministratie.

Meer informatie over de masteropleiding Chemical Engineering vind je op deze website: https://www.utwente.nl/en/education/master/programmes/chemical-engineering/.