See In Memoriam - Maurice Bouwens

Message 51-75

BOOK OF CONDOLENCES 
MAURICE BOUWENS (1962-2020)

Page 3, displaying message 51-75

51. Marjolein Drent (Collega Library, ICT services & Archive)

Heel veel sterkte gewenst aan de familie van Maurice. Wat een verschrikkelijk bericht. Wij gaan Maurice missen. Hij was een prettige en fijne collega om mee samen te werken.
Namens alle collega’s binnen EIS-LISA,

Marjolein 

52. Fons Plasschaert (Toen ik voorzitter was van de Edward Schillebeeckx stichting was Maurice enige jaren onze secretaris)

Graag wil ik mijn deelneming betuigen bij het overlijden van Maurice. Er wordt wel gezegd: de besten gaan eerst. Dat is van toepassing op Maurice. Ik herinner mij hem als een uitermate plezierige bescheiden en constructieve man. Moge hij rusten in vrede.

53. Thom Palstra (Rector Magnificus)

Gedurende mijn rectoraat heb ik heel veel besproken met Maurice over onderzoeks-beleid en -strategie. Maurice was een adviseur van uitzonderlijke klasse. Hij sprak met veel mensen door de hele universiteit en daarbuiten. Daarop vestigde hij zijn advies dat zonder uitzondering van lange termijn, strategische aard was. Hij dacht in het belang van de UT, niet voor zichzelf of korte termijn gewin. Hij deed dit met persoonlijke bescheidenheid maar sterke overtuiging voor het gezamenlijke belang. Ook als ik andere belangen liet prevaleren, kon hij dat goed plaatsen en constructief verder werken.
Maurice heeft veel dingen gedaan voor de UT, sommige niet zichtbaar voor iedereen maar wel strategisch erg belangrijk. Als ik een paar recente zaken noem van het afgelopen jaar: de toekomst van Wetsus, overeenkomst NanoNextNL, de samenwerking met Duitsland en Munster in het bijzonder, de onderzoeksstrategie. Gedurende lange tijd was hij betrokken bij de samenwerking op onderzoek van de 4 (eerder nog 3) technische universiteiten, 4TU.OZ, waar hij grote waardering genoot. Als secretaris van universitaire commissie onderzoek,UC.OZ, heeft hij zich ingespannen dat door de vice-decanen en wetenschappelijke directeuren strategisch werd nagedacht over de toekomst van de UT.

Maurice hoefde niet op de voorgrond te staan, maar was wel verantwoordelijk voor vele strategische ontwikkelingen. Hij was volledig toegewijd aan de UT. Ondanks zijn inhoudelijke overtuiging, kon hij ook de betrekkelijkheid met een goed grap inbrengen en daarmee iedereen weer met een blij gemoed op weg helpen. Wij zullen hem missen. 

54. Elena Tsigki (Colleague at S&P)

I met Maurice as a colleague at S&P and despite the fact that we didn't work as direct colleagues, I admired his way of working and carrying himself at work. My memory of Maurice: always walking around with a smile on his face; always ready to give advice to whoever needed it; always ready to pleasantly chit-chat with colleagues in the kitchen waiting for a morning coffee. Maurice was a wonderful person and he will be dearly missed. My deepest condolences and prayers go to his family.

55. Kim Huijpen (Collega van VSNU-bureau)

Beste familie,

Wat een enorm en onverwacht gemis! Ik wens jullie heel veel sterkte in deze verdrietige tijd. En ik hoop dat jullie steun kunnen vinden bij elkaar.

Met medelevende groet,
Kim Huijpen, VSNU 

56. Fons en Christy Schoonheijt (Collega's (Finance en Faculteit TNW))

Wij willen de familie van Maurice heel veel sterkte wensen. We zijn diep geraakt door wat er gebeurd is en we zullen Maurice missen als fijne collega en ontzettend prettig mens.

57. Henk Donkers (docent > collega > fietsmaat)

Beste familie,

ik las vanmiddag de overlijdensadvertentie in de nrc en later dit IM. Ik kon eerst niet geloven dat het de Maurice Bouwens was die ik van jaren geleden kende, maar hij bleek het wel te zijn. Pas 57 en nu ineens overleden. Ik wens jullie heel veel sterkte.

Ik heb Maurice leren kennen als aio toen hij bezig was met een proefschrift over rouwverwerking als ik me goed herinner. Hij zat bij mij op een schrijfcursus. Later leerde ik hem kennen als collega bij Managementwetenschappen en - nog beter - als fietsmaatje tijdens de Buffelalpien die ik jaarlijks organiseerde en waar hij in 1999, 2000 en 2001 aan meedeed. Hij was een begenadigd fietser op zijn rode Pinarello. Tijdens de vele klimmen wist hij geduld op te brengen wat hem in 1999 als eerste deed bovenkomen op de Mont Ventoux. Toen de (3?) kinderen kwamen en hij verhuisde naar Twente schoot de Buffelalpien erbij in. Daarna is het contact verwaterd, maar hij is niet uit mijn herinnering verdwenen.

Nogmaals veel sterkte. Als herinnering hierbij een foto van Maurice tussen 'de buffels'. Als jullie er meer willen hebben, laat het me weten.
Nogmaals veel sterkte met de verwerking van dit plotselinge verlies.
Henk Donkers 

58. Maurice Essers (Collega bij S&B)

Beste Janine, Mees, Eef en Lieke

Vandaag hebben wij afscheid genomen van Maurice. Jullie bij de uitvaart in Nijmegen, wij, collega’s, bij het neerlaten van de vlag tot halfstok op de campus. Ik heb de livestream van de uitvaart beluisterd in de auto op weg naar een afspraak. Mooie herinneringen van vrienden en familie. Leuk om iets meer te weten te komen over de privé-Maurice. Hij liet daar, in elk geval naar mij, weinig over los.

Maurice en ik werden regelmatig verwisseld. Dat kwam waarschijnlijk door onze gelijke voornamen, leeftijd, lengte, haarkleur en onze Limburgse tongval. Ik kreeg mailtjes die voor hem bestemd waren, en vice versa. Regelmatig werd ik aangesproken op zijn dossiers, via de telefoon of lopend over de campus. We konden er wel om lachen. 

Omdat Maurice mij ooit vertelde dat hij in zijn jeugd in Maastricht gewoond heeft en ik ook uit die streken kom, probeerde ik wel eens wat herinneringen met hem te delen over onze roots. Hij ging daar nooit enthousiast in mee. Ik kreeg de indruk dat hij daar geen behoefte aan had. Vond ik op zich wel jammer. Waarschijnlijk, zo dacht ik, hangt hij minder aan het verleden dan ik. Goed voor hem! 

We waren beiden jarenlang collega’s in het Management Team van S&B. Jullie hebben het al vaker gehoord, dezer dagen: Maurice was een heel inhoudelijke, bescheiden, maar ook standvastige en vooral integere collega. Ik herinner me een moment waarop hij plots, tot mijn grote verrassing, heel fel werd. Dat was toen een interimmanager, in zijn (en mijn) ogen zonder, of zonder goede, argumenatie bepaalde beslissingen wilde doorzetten. Dat liet hij niet over zijn kant gaan. Het maakte op ons allen, en op de interim, veel indruk. 

Maurice’s plotselinge overlijden is grote schok. Voor jullie in de eerste plaats natuurlijk, maar ook voor mij. Onwerkelijk dat ik hem nooit meer zal zien en spreken. Jullie verdriet om het verlies van Maurice moet onmetelijk groot zijn. Jullie mooie herinneringen aan Maurice zullen op termijn een grote troost zijn. Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd. En Mees, Eef en Lieke, wees trots op jullie vader! Hij was een mooie, integere, unieke man. 

Maurice Essers 

59. Bertyl Lankhaar (Collega)

Ik heb veel met Maurice samen gewerkt, onder andere bij complexe mediavragen. Dat ging altijd heel fijn met Maurice. Hij was toegankelijk en behulpzaam en zeer professioneel. Daarbij was hij gewoon een heel fijn mens. We zullen hem missen.

60. Sander Lotze (Collega S&P)

12 jaar heb ik met Maurice samengewerkt bij Strategie en Beleid. Vele jaren hebben we samen in het management gezeten. Hij was altijd rustig, reflectief en vol met veel betekende glimlachen. Ik zal Maurice dan ook zo in mijn herinnering houden. Ik wens de familie ongelofelijk veel sterkte toe de komende tijd. 

61. J. Wessels, Rector Univ. of Münster (Cooperation partner through partnerschip UT- Univ. of Münster)

Dear family of Maurice,

With great sadness we received the news of Maurice’s sudden, unexpected passing. We are very sorry for your loss and would like to express our deep sympathy.
We have met and worked with Maurice in the context of the strategic partnership of the Universities of Twente and Münster. We have come to know him as a very competent and dedicated colleague who has greatly contributed to the success of our cooperation. We will miss him, both from a personal and from a professional standpoint.

On behalf of the Executive Board and staff of the University of Münster, please let me express our heartfelt condolences.

In sympathy
J. Wessels 

62. Paul van Dijk (Collega)

Beste familie, toen ik in 2012 vanuit het ITC (de toen net toegevoegde faculteit voor ruimtelijke wetenschappen) overstapte naar de UT centraal kwam ik bij S&B op de kamer bij Maurice. Ik ben nog steeds onder de indruk van zijn gastvrijheid en openheid om me toe te laten in zijn 'domein'. Geen moment heb ik getwijfeld of ik wel welkom was, maar hij maakte het zo dat ik me op m'n gemak voelde. Later ben ik directeur van de TGS geworden (Twente Graduate School) en hield ik maandelijks contact met Maurice over beleidszaken op landelijk niveau. Altijd fijne gesprekken waarin we soms ook onze verbazing over beslissingen met elkaar konden delen. Ik voel het als een groot gemis dat Maurice nooit meer op de vaste afspraak (maandagmiddag) bij me in de kamer zal binnenwandelen. Voor jullie is het een ramp die je niet snel te boven komt. Daarom hoop ik en bid ik dat jullie toch weer de levenslust zullen hervinden die zo kenmerkend voor Maurice was.

Paul van Dijk

63. Amir Ametovic (Colleague S&P)

I wish the family much strength with this great loss. 

64. Sabina Klaassen de Lange

Lieve Janine, Mees, Eef en Lieke,

We hebben elkaar al even niet meer gezien. Wij kregen onze drie kinderen, jullie kregen jullie drie kinderen en we zijn een paar keer bij elkaar op kraambezoek geweest. Jullie bij ons in Rotterdam en wij bij jullie in Nijmegen en later Berg en Dal. 

Het leven werd druk, ons werk, de school van de kinderen, sport op zaterdag, op zondag waren we een beetje uitgeteld en op bezoek gaan bij vrienden verder weg kwam er niet van. 

Wel dacht ik af en toe aan jullie en bedacht ik dat het leuk zou zijn om weer eens contact te zoeken en te horen hoe het met jullie is. Wat doen jullie nu? Hoe is het voor jullie om ouders van 3 tieners te zijn? Bijpraten over alles...

Vorige week woensdag zag ik in de krant het bericht van de Universiteit Twente dat Maurice Bouwens plotseling was overleden. Het bleek de Maurice te zijn die wij kennen... 
Maurice, met wie ik samen theologie gestudeerd heb. Maurice van Janine en Mees en Eef en Lieke...

De rustige, maar in zijn waarnemingen en soms ook uitspraken, heldere Maurice. Janine, heel oprecht en open. 

Het voelt eigenlijk nog niet lang geleden dat wij elkaar voor het laatst gezien hebben en de afgelopen week denk ik vaak aan onze bezoekjes aan elkaar en aan Maurice. 

Hoe moeilijk het voor jullie moet zijn om hem niet meer om jullie heen en bij jullie te hebben kan ik alleen maar vermoeden. 

Ik hoop dat we elkaar weer eens zullen zien, dat het niet meer met Maurice zal zijn kan ik me nog moeilijk voorstellen. 

Onze gedachten zijn bij jullie.

Alle sterkte en liefs van Sabina, Martin, Florens, Maurits en Victor. 

65. Karin Paardenkooper (Collega)

Beste Maurice, beste familie,

Het was een schok kennis te nemen van het feit dat Maurice is heen gegaan tijdens mijn vakantie. 
Maurice was een drijvende kracht voor mij om de omstandigheden voor UT PhD-ers in betere banen te geleiden. 

Hij had lucide ideeen, was altijd aanspreekbaar en zeer betrokken. Hij zag lacunes van beleids beslissingen in en deed er alles aan op die zo snel en simpel mogelijk naar de juiste personen te communiceren. 

Maurice te missen is een groot gemis - hem niet meer onder ons op de UT te hebben is een gat dat niet makkelijk door een ander opgevuld zal kunnen worden. 

Ik wens zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte. Vandaag, morgen, volgende week en volgende maand; stapje voor stapje; vanaf nu tot in de verre toekomst. 
Maurice, mijn collega, jouw papa, jouw man, was een fantastisch mens!

Met oprechte deelneming,
Karin Paardenkooper 

66. Anja Hezemans (Ministerie van Economische Zaken Den Haag) (jarenlang mijn contactpersoon bij de Universiteit Twente)

Lieve familie,

Wat een schok vandaag te horen dat Maurice op 8 september is overleden! Hoe ongrijpbaar en verdrietig. 

Mag ik u allen van harte condoleren.

Anja Hezemans

Ministerie van Economische Zaken

67. Marnix Muller (relatie bij het Ministerie van EZK)

Via colllega's bij de UT vernam ik juist het trieste bericht van het volkomen onverwachte overlijden van Maurice. Alhoewel we niet een heel frequent contact hadden, heb ik onze contacten en informatie-uitwisseling door de jaren heen altijd zeer gewaardeerd. Langs deze weg wil ik alle naasten veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies.

68. Martijn Janmaat (Zakelijk contact)

Met ontsteltenis nam ik onlangs kennis van het overlijdensbericht van Maurice. Ik wens familie en naasten veel sterkte toe.

69. Ineke Wagenaar - Bos (Collega bij S&P)

Beste familie van Maurice, 

Wat een verdrietig bericht, en wat een verlies, voor jullie en ook voor de UT. Ik hoop dat jullie veel steun aan elkaar hebben, en de mooie herinneringen aan je partner en vader naar boven kunt halen, ondanks al het verdriet. 
Ik heb veel jaren met veel plezier, rust en humor met Maurice samengewerkt. De rust waarmee Maurice het geheel aanhoorde, de vragen die hij stelde, en de sterke analyse van hem, gaven de bijeenkomst soms weer net een nieuwe boost. Hij was een fijne collega, in de kamer naast me, waarmee ik van gedachten kon wisselen. 

Wat verdrietig voor jullie als familie om hem te moeten missen. Ik wens jullie veel sterkte en veel steun aan elkaar. 

Hartelijke groeten, 
Ineke