See In Memoriam - Maurice Bouwens

Message 1-25

Book of condolences
MAURICE BOUWENS (1962-2020)

Page 1, displaying message 1-25 

1. Wander Kenter

Beste familie, geschrokken van het bericht dat ik vanmorgen ontving, wil ik jullie mijn oprechte condoleances overbrengen. Ik wens jullie veel sterkte met dit verlies, en ik wens jullie een mooi afscheid toe.

2. Petra Doek (secretaresse, heb 4 jaar voor hem gewerkt)

Lieve, lieve Maurice, woorden schieten tekort om jouw te beschrijven. Dank je wel voor alle leuke, lieve, grappige, wijze, luisterende, en mooie momenten Ik ga je nooit vergeten. Lieve familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

3. Els Bosch (Bestuurssecretaris College van Bestuur)

Arme Maurice, wat vreselijk dat dit hem moest overkomen.
Ik wens zijn familie veel sterkte met dit grote verlies.

4. Remke Burie (Als Managing Director TechMed Centre had ik regelmatig contact met Maurice over strategische beleidsontwikkelingen)

Lieve Familie van Maurice,

Een overlijden van een dierbare is altijd heftig, maar zeker als dat zo onverwacht is als nu. Een totale schok voor velen, en in het bijzonder voor jullie als gezin. Zo veel dingen die je nog zou willen zeggen, maar het kan niet meer. Toch hoop ik dat jullie de kracht snel vinden om terug te kijken naar alle mooie herinneringen die voor altijd zullen blijven. Jullie staan samen sterk, en ik wens jullie heel veel kracht de komende periode. Haal uit het leven wat er in zit, geniet van elke dag, ook al is het nu hard en verdrietig. 

Ik leef met jullie mee. 

Met vriendelijke groet,

Remke Burie

5. Susanne Wichman (collega UT)

Maurice en ik zijn ongeveer gelijktijdig, 12,5 jaar geleden bij de UT komen werken. Jarenlang was hij rots in de branding, vraagbaak, een fijne collega en prettig en begripvol mens. Heel veel sterkte gewenst met het dragen van dit enorme verlies. Susanne Wichman

6. Tineke van der Wal-Zoer (Assistent van de Rector Magnificus en daardoor veelvuldig contact met Maurice)

Iedere maandag werkoverleg S&P, zoals gebruikelijk de laatste maanden digitaal. Zo ook maandag 31 augustus. Maurice zag er goed gebruind en uitgerust uit. Vertelde over de vakantie met het gezin dat e.e.a. door COVID 19 anders verlopen was maar dat ze toch genoten hadden van de diversiteit van de vakantie; op meerdere plekken vakantie gevierd. Maurice kwam altijd rustig over, goed voorbereid, kon een vraag stellen wat de opzet/bedoeling was en zette vervolgens Thom Palstra weer aan het denken. Een man met gedegen kennis. Een groot verlies voor de UT en met name voor jullie zijn vrouw en kinderen. Sterkte toegewenst om dit verlies een plekje te geven.

7. Wiendelt Steenbergen (lid van het bestuur van faculteit TNW)

De afgelopen twee jaar heb ik regelmatig met Maurice gesproken over allerlei zaken rond de strategie van de UT. Hij kwam op mij over als heel geduldig, evenwichtig, en vriendelijk, en zonder gewichtigdoenerij. Wat moet ik jullie zeggen? Zo'n plotseling verlies is een ramp. Ik wens jullie heel veel sterkte. 

8. Lisenka van het Reve (UT collega via Twente Graduate School)

Vol ongeloof heb ik het bericht vernomen dat Maurice is overleden. Gecondoleerd met dit grote verlies en ik wil de familie veel sterkte toewensen in de komende tijd.

9. Karin Dirksen (S&P collega)

Lieve familie, 
Bij iedereen die Maurice kent is de pijn van het onverwachte verlies nog rauw en de nieuwe realiteit niet volledig bezonken. Het was te vroeg en niet eerlijk, maar toch gebeurt. Er zijn geen woorden voor wat jullie nu moeten doormaken. In deze moeilijke tijd wens ik jullie veel sterkte en liefde toe. Ik hoop dat jullie kracht kunnen putten uit de blijvende herinneringen en de moed vinden om nog steeds met hoop naar de toekomst te kijken.

10. Leon Cremonini (Colleague at UT/S&P)

Dear Family Bouwens,

Please accept my sincere condolences for Maurice's passing. I wish you much strength dealing with your loss. 

Sincerely, 
Leon 

11. Arend Zomer (Collega bij S&B, later Grants Office)

Beste Maurice,

Ik leerde je vijf jaar geleden kennen. Jij was onderdeel van mijn sollicitatiecommissie. Ruim 2,5 jaar was je één van mijn coaches. Je was altijd geduldig en rustig. Een hele fijne collega om mee te werken met ontzettend veel kennis van zaken. Ik ga je missen.

Als familie wens ik jullie veel sterkte toe met het missen van jullie man en vader. 

Groeten,
Arend Zomer 

12. Roelyn van der Hoek (eerdere directe collega bij Strategie en Beleid)

Wat een schok en wat een verdriet moet dit voor jullie als familie zijn. Dat is het namelijk al voor ons, oud en huidige collega's. Het lijkt nog zo onwerkelijk. We hebben net met de mensen van de afdeling SBD een bijeenkomst gehad om er even over te praten. Een aantal van ons kennen Maurice ook al lang en vanuit Strategie en Beleid. 

Heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen! 

13. Leonie Krab (oud-collega bij S&P / S&B)

Beste familie van Maurice, 

Het plotselinge overlijden van jullie partner en vader is een grote schok. Ik zag hem pas nog op het O&O-plein hier op de campus; we spraken heel kort. 
Maurice kwam in dienst bij Strategie & Beleid en ik herinner me zijn sollicitatiegesprek nog goed. Hij maakte een heel gedegen en betrouwbare indruk, en we twijfelden geen moment of hij geschikt was als onderzoeksbeleidsmedewerker. Hij werd een prettige, bedachtzame collega; ik was zijn counterpart in onderwijsbeleid en maakte hem vooral mee in het MT onder Ron Mazier (ik werk inmiddels al jaren bij een UT-opleiding en niet meer "centraal"). Wat ik erg leuk vond was dat hij voor zijn promotieonderzoek in de privébibliotheek van de paters assumptionisten in Nijmegen (Berg en Dal, Louiseweg) bleek te zijn geweest - mijn (al lang overleden) oom was van die orde en beheerde er de boeken, dus ze hadden elkaar gesproken. Een hele toevallige, leuke link. 
Ik kan me niet voorstellen hoe het voor jullie zal zijn zonder hem, en hoop dat jullie de mooie momenten die er waren koesteren en dat deze jullie kracht geven. Ik wens jullie heel veel sterkte bij het verwerken van dit plotselinge verlies. 

Leonie Krab 

14. Linda Baljeu (Collega 4TU.Federatie, in Delft)

Maurice was een vaste pijler van de 3TU- later 4TU.Federatie. Toen ik ruim 7 jaar geleden startte als projectleider, was Maurice in Twente mijn vast aanspreekpunt. Met zijn zachte 'g' klonk alles charmant. Als ik de campus in Twente bezocht, was Maurice die in de drukte tijd maakte voor een praatje.

Maurice, rust zacht. 

15. Tim van der Hagen (Voorzitter/Rector TU Delft)

Beste familie en naaste collega's van Maurice,

wat een intens verdrietig bericht, wat een schok. Ik ben er ontdaan van. Ik ken Maurice sinds de oprichting van 3TU als een baken van betrouwbaarheid, met een grote dossierkennis, met gevoel voor wat een universiteit drijft en met veel aandacht voor de menselijke kant van de zaak. We gaan hem enorm missen. Ik wens u allen veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

16. IJsbrand Haagsma (4TU-collega)

Vol ongeloof hoorde ik van het overlijden van Maurice met wie ik 8 jaar lang heel plezierig heb samengewerkt. Ik ga zijn enorme kennis en de rust die je altijd hebt uitgestraald missen. We moeten veel te vroeg moeten we afscheid van hem nemen.

17. Hans Schilderman (Oud collega uit Nijmegen)

Wat een verlies! En wat een mooi mens was Maurice: een scherpe geest, toegankelijk en met veel humor, zo was hij op onze afdeling empirische theologie en religiewetenschap van de Radboud Universiteit.

Alle troost en moed gewenst nu we van Maurice afscheid moeten nemen. 

18. Renee Westenbrink (Colleague from TU Eindhoven and Association of Universities VSNU)

Maurice was a dear colleague, always with the best interests of the organisation and researchers at heart, a good and wise friend in professional matters and always good company to have around. Can’t believe this has happened. My heartfelt condolances for family and colleagues. I wish each of them the strength to cope with this loss. 

19. Hanke van der Veer (office manager S&P)

Helaas jou maar een jaar als collega S&P meegemaakt. Ik ken je als een warme, innemende persoonlijkheid, in voor een grapje en tijd voor af en toe een praatje.. We gaan je erg missen binnen S&P, Maurice.

20. Nicole Ummelen (Collega 4TU (TU Eindhoven))

Beste familie en collega’s van Maurice,
Wat een verdrietig nieuws. Gecondoleerd, en bijzonder veel sterkte gewenst bij het verwerken van dit plotse en grote verlies.

21. Haico te Kulve (collega in het team onderzoek & knowledge transfer)

Beste familie, ik wens jullie heel veel sterkte met het verlies van Maurice. Hij was een hele fijne collega om mee samen te werken. Ik heb veel van hem geleerd en heb genoten van zijn scherpe analyses, humor en geduldig luisteren naar al mijn ideeën en voorstellen. Zijn overlijden kwam als een schok en heeft mij diep geraakt. Ik zal hem ontzettend missen.

Veel sterkte samen. 

22. Wouter Overeem (Collega)

Veel sterkte in dit plotselinge verdriet.

23. Patrick Chatelion Counet (Oud studiegenoot)

Maurice was intelligent lid van ons universitair postmodern leesclubje.
Zijn overlijden is zeer droef nieuws. 

24. Paula Severijns (Nicht)

Woorden schieten tekort.

Mijn innige deelneming voor familie en tant Ita.

25. Jan Eijkel (Colleague of Maurice in the UCOZ)

Ik zal Maurice missen. Ik heb hem leren kennen als een markante persoonlijkheid met een enorm hart voor de zaak. Hij laat een leegte achter. Ik wens de familie veel sterkte in het verwerken van het verlies.