Covid-19 informatie

Language:
NL

- De informatie op deze pagina is geactualiseerd op 17 maart 2023 -

Coronamaatregelen per direct vervallen

Met het normaliseren van het coronavirus heeft het Rijk het advies van het Outbreak Management Team (OMT) en het Maatschappelijk Impact Team (MIT) overgenomen om de resterende maatregelen te laten vervallen. Dit is mogelijk omdat het coronavirus inmiddels gezien wordt als ‘één van de vele virussen’ en weinig mensen ernstig ziek worden van de huidige virusvarianten.  Dit betekent dat alle resterende maatregelen komen te vervallen inclusief de basisadviezen:

  • thuisblijven bij klachten en een zelftest te doen,
  • in isolatie gaan bij een positieve test.

Blijf letten op je gezondheid

Ondanks dat de maatregelen zijn komen te vervallen blijft het belangrijk oog te houden voor je gezondheid en die van de mensen om je heen. Heb je griep- en verkoudheidsklachten houd dan rekening met de volgende adviezen:

  1. blijf thuis wanneer je ziek bent,
  2. overleg bij lichte klachten met je leidinggevende of je thuis kunt werken,
  3. was regelmatig je handen,
  4. hoest en nies in je elleboog,
  5. ventileer in binnenruimtes en zorg voor voldoende frisse lucht.

Zelftests

Als je klachten hebt, is het niet meer nodig om je te testen. Voor diegene die dit nog wel prettig vind om te doen, zijn er nog gratis zelftests beschikbaar. Er worden geen nieuwe tests meer aageschaft, dus dit geldt zolang de voorraad strekt. Deze kan je tijdens kantooruren ophalen bij de servicebalies van Horst, Carré, Technohal, Ravelijn, Spiegel, Vrijhof, Bastille, Cubicus, Sportcentrum en ITC, of bij het gebouw Garage op de campus. 

Reizen naar het buitenland

Bereid je reis goed voor. Check voor vertrek het reisadvies en de eventuele resterende coronamaatregelen in het betreffende land op Nederland Wereldwijd en mijnvraagovercorona.nl/nl/thema/reizen.

Quicklinks

My favorites

About My Favorites
Use the Bookmark this page button on Service Portal pages to add that page to the My Favorites section. To add web applications, use the star icon in the webapplication list. To add pages outside the Service Portal, use the Add custom bookmark button above. Add your favorite apps to your bookmarks by using the favorite button

Please wait a moment...