Service Portal

BlueJeans videobellen/videoconferencing

BlueJeans is een videocommunicatie met onbegrensde mogelijkheden.

Het unieke van BlueJeans is dat diverse videoconferentie oplossingen met elkaar te verbinden zijn. Het maakt niet uit of er gebruik gemaakt wordt van Polycom, LifeSize of Cisco of software oplossingen als Microsoft Lync en Google hangouts, BlueJeans brengt ze allemaal samen. Ook kan men deelnemen via een notebook, tablet of smartphone. Kan er niet via video deelgenomen worden dan kan er altijd nog ingebeld worden met een mobiele of vaste telefoonverbinding.

 • Beschrijving

  BlueJeans Meetings

  • Tot 100 deelnemers
  • Dolby Voice Audio
  • Beeldscherm delen op elk device
  • Beveiliging en encryptie
  • Video's opnemen, delen en downloaden
  • Werkt samen met Skype for Business accounts
  • Chatten vooraf en tijdens je video call
  • Met een klik plannen in je Google en Outlook agenda

  Gebruik video camera/webcam

  Om deel te nemen aan een videoconferentie is het gebruik van een camera wenselijk. Een videoconferentie systeem (Polycom, LifeSize of Cisco) beschikt over een goede Camera. Bij gebruik van een notebook/tablet of mobile device kan de ingebouwde webcam/camera gebruikt worden.

  Voor een goede kwaliteit raden we het gebruik van een externe Webcam/Microfoon aan (voor tablet/notebook met USB-aansluiting of desktops).

  Deze hardware kan worden aangeschaft via de Selfservice Portal. LISA is hierbij afhankelijk van de actuele voorraad.

 • Aanvragen

  Een videoconferentie kan worden aangevraagd via de Selfservice Portal: https://selfservice.utwente.nl.

  De aanvrager ontvangt een automatisch gegenereerd e-mail ter bevestiging. Dit e-mail bericht bevat alle informatie die nodig is voor het opzetten van de aangevraagde videoconferentie.

  Dit e-mail bericht kan worden doorgestuurd naar alle deelnemers van de videoconferentie. Doormiddel van de aangeboden snelkoppeling in deze e-mail kunnen deelnemers via beeld en/of audio invoer deelnemen aan de videoconferentie.

  NB: Aan het begin van deelname wordt iedere deelnemer d.m.v. een introductiepagina van BlueJeans op de hoogte gebracht hoe deel te nemen aan de conferentie.

 • Kosten

  Medewerkers van de UT kunnen per direct kosteloos gebruik maken van BlueJeans.

  NB: Normale belkosten die gemaakt worden met een telefoon door het inbellen naar telefoonnummers blijven voor rekening van de beller/gebruiker.

 • Voorwaarden

  Om van deze dienst gebruik te kunnen maken heb je een UT ICT-account nodig.

 • Ondersteuning

  Voor ondersteuning gebruik je de Selfservice Portal en de handleidingen. Neem voor overige vragen en storingen contact op met de Servicedesk ICT.

FAQ

 • Hoe kan een conferentie worden aangevraagd?

  Een videoconferentie kan worden aangevraagd via de Selfservice Portal: https://selfservice.utwente.nl => Bestel diensten => Communicatie => BlueJeans video conferentie.

  De aanvrager ontvangt een automatisch gegenereerd e-mail ter bevestiging. Dit e-mail bericht bevat alle informatie die nodig is voor het opzetten van de aangevraagde videoconferentie.

  Dit e-mail bericht kan worden doorgestuurd naar alle deelnemers van de videoconferentie. Doormiddel van de aangeboden snelkoppeling in deze e-mail kunnen deelnemers via beeld en/of audio invoer deelnemen aan de videoconferentie.

  NB: Aan het begin van deelname wordt iedere deelnemer d.m.v. een introductiepagina van BlueJeans op de hoogte gebracht hoe deel te nemen aan de conferentie.

 • Hoe en tot hoe ver in de toekomst kan ik een conferentie aanvragen?

  Er zit geen tijdslimiet aan het indienen van een aanvraag. Het is dus mogelijk om een toekomstige conferentie alvast aan te vragen.

 • Wat is de doorlooptijd van een conferentie aanvraag?

  De doorlooptijd kan gemiddeld 1 werkdag bedragen.

 • Kan er met spoed een conferentie worden aangevraagd?

  Een vereiste hierbij is het invullen van het aanvraag formulier met alle gevraagde gegevens. Hierna kan er telefonisch of per e-mail contact op worden genomen met de Servicedesk ICT. Er zal dan op basis van "best effort" een conferentie worden aangemaakt. Let op; wil je overleggen met collega's, dan kun je beter een skype meeting opzetten via Microsoft Outlook agenda. Ga hiervoor naar agenda => bovenin bevindt zich de knop New Skype Meeting.

 • Wat is het maximaal aantal deelnemers bij een conferentie?

  Het is standaard mogelijk om 20 tot 30 deelnemers uit te nodigen voor een conferentie. Dit aantal is in overleg te verhogen tot rond de 50 deelnemers. Hoewel we dit niet adviseren. Afhankelijk van het soort evenement kan misschien beter omgeschakeld worden naar een "Event" in plaats van een "Video Meeting". 

 • Kan een conferentie worden geannuleerd?

  De conferentie wordt automatisch verwijderd nadat aan de verloop datum voorbij is gegaan. Hierdoor is het niet nodig om een aangevraagde conferentie handmatig te annuleren.

 • Bestaat er de mogelijkheid om de conferentie op te nemen?

  Ja, het is mogelijk om een conferentie op te nemen. Hiervoor dient echter voortijdig contact te worden opgenomen met de Servicedesk ICT. De aanvrager krijgt dan enige tijd na afloop van de conferentie een separaat audio & video bestand van de betreffende opname.

 • Kan ik ook inbellen met een mobiele/vaste telefoon?

  Ja, dit is mogelijk. Zie de aanvraag e-mail voor de lijst met lokale telefoonnummers. Wanneer er voor deze optie wordt gekozen dan kan alleen via audio worden deelgenomen aan de conferentie.

 • Hoe kan ik mijn configuratie/opstelling testen?

  Voorafgaand aan het betreden van de digitale conferentie ruimte kan er worden gekeken of alles correct functioneert. Er kan tijdens dit scherm ook worden gekozen welke audio/video input door BlueJeans gebruikt dient te worden.

 • Een bepaalde deelnemer van een conferentie is slecht te horen

  Het kan voorkomen dat een deelnemer niet goed te horen is. Dit heeft zeer waarschijnlijk dan te maken met de internet verbinding van de betreffende deelnemer. Het gebruiken van de BlueJeans applicatie kan mogelijk dit probleem oplossen. Het beschikken over een stabiele en snelle internet verbinding blijft hierbij echter een belangrijke vereiste.

 • Waarom zou ik kiezen om de BlueJeans app te gebruiken?

  Door gebruik te maken van de BlueJeans app wordt o.a. de gehele sessie stabieler, is de geluidskwaliteit hoger en is het eenvoudiger om beeldscherm delen gebruiksvriendelijker uit te voeren. 

 • Waar kan ik de BlueJeans app downloaden?

  Wanneer er in de bevestiging e-mail op de zogenaamde "Meeting URL" wordt geklikt dan komt er een tussenscherm in de webbrowser tevoorschijn. Als er vervolgens op "GET THE BLUEJEANS APP" wordt geklikt dan kan het installatie bestand worden gedownload. Dit installatie bestand dient dan geïstalleerd te worden. Hierna kan er geklikt worden op "Try again" en de stappen op het scherm worden gevolgd.

 • Is BlueJeans beschikbaar voor studenten?

  Nee, op dit moment is deze dienst enkel beschikbaar voor medewerkers van de Universiteit Twente.


Handleidingen

Op https://support.BlueJeans.com/category/how-do-i-join-meeting zijn verschillende Engelstalige handleidingen beschikbaar.

Daarnaast zijn er naast handleidingen ook meerdere Engelstalige tutorial video's beschikbaar :

Downloads en apps

 • https://www.BlueJeans.com/download
 • Desktops (Windows/MacOS/Linux) -> selecteer "Desktops".
 • Mobile/Tablet -> selecteer "Mobile/Tablet" en kies Apple App-store (iPhone/iPad) of Google-Play (Android).

Op https://support.BlueJeans.com/category/how-do-i-join-meeting zijn verschillende Engelstalige handleidingen beschikbaar.

Daarnaast zijn er naast handleidingen ook meerdere Engelstalige tutorial video's beschikbaar:

My bookmarks

Manage

Please wait a moment...