NIP Studentenplatform Enschede

Het SPS-NIP?

… is de sectie van en voor psychologiestudenten. Het SPS-NIP is onderdeel van het NIP; binnen het NIP worden alle richtingen van de psychologie vertegenwoordigd, en zo dus ook studenten. We zijn daarom onderdeel van een professionele organisatie en hebben directe toegang tot het werkveld.

Wat willen wij?

Het grote gat dat nu bestaat tussen het studie en werkveld verkleinen. Alleen een universitaire studie blijkt vaak onvoldoende te zijn om aan de slag te gaan. Of je hebt nog een post-master opleiding nodig, of je mist nog relevante werkervaring, of je weet je weg niet te vinden in het doolhof van mogelijkheden in het werkveld. Misschien weet je zelfs niet eens welke richting je binnen de psychologie op wilt. Wij willen jou bewust maken van de mogelijkheden, je helpen je weg te vinden in de beroepspraktijk en je voor te bereiden op de stappen die je moet ondernemen.

Het NIP

…is de beroepsvereniging van en voor psychologen met ruim 13.00 leden. Het NIP is de enige landelijke vereniging die de belangen van psychologen behartigt en stelt zich tot taak het aanzien van psychologen te bevorderen, en de positie van psychologen in de maatschappij te versterken.

Vakinhoudelijke kwaliteit van de psychologische dienstverlening is van groot belang voor zowel de psycholoog als voor zijn/haar cliënt. Het NIP zet zich op verschillende manieren in om de kwaliteit ban de beroepsuitoefening te optimaliseren, onder andere door de NIP-beroepscode, de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) van het NIP en kwalificaties/registraties.

Lid worden?

Lidmaatschap van het (SPS-)NIP biedt jou de mogelijkheid je kennis over het vak te verdiepen en je inzicht in de beroepspraktijk te vergroten.

  • Persoonlijk advies over je CV en een kijkje in de keuken met senior adviseurs
  • Gratis naar onze activiteiten (excursies, lezingen, congressen…)
  • Gratis wetenschappelijk maandblad de Psycholoog
  • Op de hoogte van ontwikkelingen in, en kennis maken met je toekomstige werkveld
  • Het vergroten van je vakkennis
  • Je netwerk opbouwen (ook internationaal)
  • Behartiging van jouw belangen als student
  • Actief lidmaatschap: een pre op je CV!

 Kijk voor meer info op: www.spsnip.nl

Platformleden Enschede 2014/2015

In dit college jaar is er een platform van vijf gemotiveerde studenten. Samen proberen wij leuke en leerzame activiteiten te organiseren voor de psychologie studenten op de Universiteit Twente. We proberen verschillende werkvelden te belichten. Daarnaast wordt in samenwerking met de opleiding en Dimensie een Master Your Future dag georganiseerd, deze dag staat in het teken van het toekomstige werkveld. Ons streven is voor elke master richting een activiteit te organiseren. Er worden interessante lezingen/workshops gegeven. Voor vragen en opmerkingen kan je terecht bij; platformenschede@spsnip.nl . Blijf op de hoogte over activiteiten op onze Facebook pagina (Sps-Nip platform Enschede) of schrijf je in op de organisatie pagina van het SPS-NIP op Blackboard.

Miriam Mogana - Voorzitter

Hallo mijn naam is Miriam, ik ben 24 jaar oud en ik ben bezig met mijn laatste Bachelorjaar Psychologie. Uiteindelijk is het mijn doel om later als arbeidspsycholoog te werken, in een P&O afdeling o.i.d. Op dit moment ben ik bezig met mijn minor, waarbij ik naast een paar andere vakken de Pre-master vakken volg van de master Educational Sciences and Technologies. Ik ben naar SPS NIP gegaan omdat ik naast mijn studie bezig wou zijn met de mogelijkheden om psychologie in de praktijk toe te passen. Het blijft op de universiteit nogal theoretisch en daarom vond ik het helemaal leuk om door de platform een kijkje te kunnen nemen in de praktijk en het daarbij ook nog gezellig te krijgen met de andere platformleden. Ik kijk uit naar een gezellig en spannend jaar vol met leuke lezingen en workshops voor de psychologie studenten aan de Universiteit Twente!

Wiebke Bensmann - Secretaris

Hallo allemaal, ik ben Wiebke, 23 jaar oud en ben bachelorstudent in het derde jaar. Gepland is om de bachelor dit jaar af te ronden en rechtstreeks verder te gaan met de master Cognitive Neuroscience in Maastricht. Dit omdat het helemaal bij mijn interesses aansluit. Tijdens het zoeken naar een geschikte masteropleiding was de Sps Nip een goede hulp voor mij. Ik denk, dat niet alleen ik maar ook vele andere psychologiestudenten heel veel baat zullen hebben aan de Sps Nip, maar helaas is ze in Enschede bijna niet bekend. Dit wil ik nu veranderen. Vrij naar het lijfspreukje: “You grow along with your tasks” zal ik komend studiejaar de functie van de secretaris bij de SPS-NIP uitoefenen. Gezamenlijk met het team wordt het mijn taak lezingen te plannen en organiseren en in het bijzondere als secretaris het contact met andere te onderhouden. Ik hoop met mijn werk meer studenten te kunnen verrukken over de SPS-NIP en kijk enthousiast tegen een spannend, leerrijk en gezellig jaar aan.

Sandra Ehrenhard – Penningmeester

Beste psychologiestudenten, mijn naam is Sandra Ehrenhard en ik ben 23 jaar oud. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn master Instructie, Leren & Ontwikkeling, waarbij ik leer hoe leerprocessen beschreven, verklaard en voorspeld kunnen worden. Mensen leren immers hun hele leven lang: individueel, met anderen, op school, tijdens een opleiding, in hun werk en daarbuiten. Deze studie doe ik al vijf jaar met enorm veel plezier en op dit moment ben ik bij mijn afstudeeronderzoek aan het achterhalen of er een manier is om de Statistiek onder studenten ‘toegankelijker’ te maken. Naast het studeren, werk ik onder andere bij de Gemeente Enschede als Junior onderzoeker Talentontwikkeling en geef ik bijlessen wiskunde om een zakcentje bij te verdienen. De ervaringen die ik gedurende mijn actieve studententijd heb opgedaan zorgden ervoor dat ik enthousiast ben gemaakt om op zoek te gaan naar meer, zodoende ben ik de opvolger van Sarah en zal ik het komende jaar zorgen dat alle financiële aspecten van het platform soepel gaan verlopen. Naast werken en studeren ben ik ook actief bij de tennisvereniging T.C. Ludica, waar ik er bijna een prachtig bestuursjaar als Secretaris en Commissaris PR op heb zitten. Een kleurrijk studentenleven is belangrijk voor mij, en het SPS-NIP biedt daarop een mooie aansluiting. De eerste kennismakingen zijn erg snel voorbij gevlogen, maar gelukkig ligt er nog een schitterende uitdaging op de loer! Ik heb er erg veel zin in om dit jaar de grenzen op te zoeken en waar nodig deze te verleggen, door bijvoorbeeld studenten in contact te brengen met mijn interessegebied en hen zelf kennis te laten construeren aan de hand van een interessante lezing. Natuurlijk wordt dit wel op zo’n manier vorm gegeven zodat het effectief en succesvol is – je bent een ILO-psycholoog of je bent het niet! ;-)

Laura Nonnekes – PR- intern

Beste psychologiestudenten, mijn naam is Laura Nonnekes en ik ben 27 jaar oud. Ik ben pre-master student en hoop vanaf februari met de master Positieve Psychologie en Technologie te beginnen. Ik ben erg geïnteresseerd in psychopathologie, gespreksvoering en alle verschillende therapieën. Daarnaast vind ik het leuk dat er bij deze master ook wordt gekeken naar de positieve kant, de gezondheidsbevordering. Al hoewel ik vrijwel zeker ben dat deze master het beste bij mij en mijn interesses past, weet ik nog niet zo goed welke kant ik hier later mee op wil. Naast mijn studie wilde ik graag nog iets studiegerelateerds doen en kwam zo bij het SPS-NIP uit. Komend studiejaar zal ik de functie van PR-functionaris op mij nemen. Ik hoop dat we de bekendheid van het NIP onder de psychologiestudenten in Enschede kunnen vergroten en jullie meer kunnen laten zien van de verschillende werkvelden!

Lousan Rouw – PR- Extern

Hoi allemaal! Ik ben Lousan, 20 jaar en studeer nu voor het derde jaar aan de Universiteit van Twente. Ik ben psychologie gaan studeren omdat ik erg geïnteresseerd ben in de beweegredenen van mensen en hoe deze te beïnvloeden.

Door me in te zetten voor platform Enschede hoop ik mijn eigen inzicht in het werkveld voor psychologen te vergroten en dat ook voor andere psychologie studenten te bereiken.