Organization and Contact

Organization and Contact

Het SPS-NIP?

… is de sectie van en voor psychologiestudenten. Het SPS-NIP is onderdeel van het NIP; binnen het NIP worden alle richtingen van de psychologie vertegenwoordigd, en zo dus ook studenten. We zijn daarom onderdeel van een professionele organisatie en hebben directe toegang tot het werkveld.

Wat willen wij?

Het grote gat dat nu bestaat tussen het studie en werkveld verkleinen. Alleen een universitaire studie blijkt vaak onvoldoende te zijn om aan de slag te gaan. Of je hebt nog een post-master opleiding nodig, of je mist nog relevante werkervaring, of je weet je weg niet te vinden in het doolhof van mogelijkheden in het werkveld. Misschien weet je zelfs niet eens welke richting je binnen de psychologie op wilt. Wij willen jou bewust maken van de mogelijkheden, je helpen je weg te vinden in de beroepspraktijk en je voor te bereiden op de stappen die je moet ondernemen.

Het NIP

…is de beroepsvereniging van en voor psychologen met ruim 13.00 leden. Het NIP is de enige landelijke vereniging die de belangen van psychologen behartigt en stelt zich tot taak het aanzien van psychologen te bevorderen, en de positie van psychologen in de maatschappij te versterken.

Vakinhoudelijke kwaliteit van de psychologische dienstverlening is van groot belang voor zowel de psycholoog als voor zijn/haar cliënt. Het NIP zet zich op verschillende manieren in om de kwaliteit ban de beroepsuitoefening te optimaliseren, onder andere door de NIP-beroepscode, de Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN) van het NIP en kwalificaties/registraties.

Lid worden?

Lidmaatschap van het (SPS-)NIP biedt jou de mogelijkheid je kennis over het vak te verdiepen en je inzicht in de beroepspraktijk te vergroten.

  • Persoonlijk advies over je CV en een kijkje in de keuken met senior adviseurs
  • Gratis naar onze activiteiten (excursies, lezingen, congressen…)
  • Gratis wetenschappelijk maandblad de Psycholoog
  • Op de hoogte van ontwikkelingen in, en kennis maken met je toekomstige werkveld
  • Het vergroten van je vakkennis
  • Je netwerk opbouwen (ook internationaal)
  • Behartiging van jouw belangen als student
  • Actief lidmaatschap: een pre op je CV!

 Kijk voor meer info op: www.spsnip.nl

Platformleden Enschede 2013/2014
In dit college jaar is er een platform van vijf gemotiveerde studenten. Samen proberen wij leuke en leerzame activiteiten te organiseren voor de psychologie studenten op de Universiteit Twente. We proberen verschillende werkvelden te belichten. Daarnaast wordt in samenwerking met de opleiding en Dimensie een Master Your Future dag georganiseerd, deze dag staat in het teken van het toekomstige werkveld. Ons streven is voor elke master richting een activiteit te organiseren. Er worden interessante lezingen/workshops gegeven. Voor vragen en opmerkingen kan je terecht bij; platformenschede@spsnip.nl . Blijf op de hoogte over activiteiten op onze Facebook pagina (Sps-Nip platform Enschede) of schrijf je in op de organisatie pagina van het SPS-NIP op Blackboard

Voorzitter Jesse Muller

Beste psychologiestudenten, ik ben Jesse, dit jaar voorzitter van platform Enschede. Ik ben 23 jaar en doe mijn master in de richting Human Factors & Engineering. Omdat velen hiermee onbekend zullen zijn wil ik kort even uitleggen wat mijn master inhoudt. In principe is het een soort research master waarin wij leren hoe mensen en techniek beter op elkaar kunnen worden afgestemd. Mijn persoonlijke interesse is technische applicaties bruikbaar(der) maken voor mensen die buiten de norm vallen. Zo heb ik tijdens mijn bachelor onderzoek gedaan naar dyslectie en het gebruik van smartphones. Gezien mijn master zal het jullie niet verbazen dat ik graag een betere link wil leggen tussen psychologie en techniek. Ik hoop dit terug te kunnen laten komen in de lezingen die wij hier organiseren.

Penningmeester Sarah Döking

Hooii, mijn naam is Sarah Döking en ik ben 22 jaar oud. Als nieuwe penningmeester van het SPS-NIP platform Enschede zal ik dit jaar ervoor zorgen dat de financiële aspecten van het platform soepel gaan verlopen. Ongeveer twee jaar geleden ben ik van Borken, een idyllisch Duits grensgebied van Nederland, naar Twente verhuisd om hier van windmolens, kaas en Grolsch te kunnen genieten. Een studie volgen leek me daarnaast ook niet verkeerd, je moet wel wat toch... Zodoende ben ik ondertussen aan het derde jaar van mijn bachelor Psychologie begonnen. Op dit moment volg ik de minor Sustainable Development in Developing Countries om es een kijkje in een heel andere studie te nemen. Stiekem merk ik nu erg dat Psychologie wel de goede studie keuze voor mij is en ben ik blij als ik straks weer lekker voor me uit mag psychologiseren (=aan de bachelorthese beginnen). Waarschijnlijk ga ik daarna verder met de master Positieve Psychologie en Technologie aan de UT, uiteraard zonder te weten wat ik later daarmee wil gaan doen. Als aanvulling hierop wilde ik nog wat leuks doen en koos ik ervoor het SPS-NIP in Enschede te vertegenwoordigen. En dat was een slimme keuze want met het nieuwe bestuur wordt dit een tof jaar voor het platform Enschede vol gezelligheid, leerzaamheid en groei!

Secretaris Hanna Kulbaltzki

Beste Psychologiestudenten, ik ben Hanna, 26 jaar oud en master student Positieve Psychologie en Technologie aan de Universiteit Twente. Dit jaar ben ik secretaris van het Platform Enschede. Nadat ik in 2008 begon met mijn studie had ik behalve een groot interesse in de Psychologie nog geen idee in welke richting ik later mijn beroep wil uitoefenen. Toen ik begon na de lezingen van het SPSNIP te gaan kreeg ik steeds meer inzicht in de praktijk van de psychologie. Nu ik mijn master heb gekozen lijkt het duidelijk welke kant ik later opga maar alsnog zijn er binnen de geestelijke gezondheidszorg tig mogelijkheden. Dit jaar is mijn doelstelling als secretaris lezingen te organiseren die de studenten in Enschede helpt hun horizon te verbreden en hun ondersteunt bij het vinden van de weg in het oerwoud van de psychologie.

Public Relations Elias Waziri

Aloha, mijn naam is Elias en ik ben 25 jaar oud. Toen ik van het SPS NIP had gehoord, heb ik meteen mijn zinnen gezet op de functie van Public Relations. Het past perfect bij mijn extraverte persoonlijkheid en mijn affiniteit met sociale media. Mijn taken zijn bijvoorbeeld het ontwerpen van posters of implementeren van bepaalde wervingsacties voor nieuwe leden. Op dit moment ben ik zowel met interne als ook voor externe zaken bezig. De functie als PR betekent voor mij een nieuwe ervaring, en is van toegevoegde waarde bij mijn persoonlijke ontwikkeling.

Public Relations Florence Lehnert

Hoi, ik ben Florence Lehnert, 28 jaar oud en afkomstig van een klein streekje in Duitsland wat Saarland heet. In 6 jaar studietijd heb ik al veel beleefd en meegemaakt..maar een ding heeft zich altijd als een rode draad door mijn hele studie getrokken: de integratie van menselijke en technische aspecten. Zo heb ik binnen mijn Bachelor Psychologie een vrije Minor gevolgd met onder andere vakken van Industrieel Ontwerpen en de Kunstacademie Artez in Enschede (Aki) waar ik het vak Art and Cross-Mediadesign heb gevolgd. In mijn masterstudie Human factors en Mediapsychologie ben ik door het volgen van het vak Mediatechnologie wederom in aanraking gekomen met de raakvlakken van Psychologie, Kunst en Media. Niet voor niets leek me de positie als publiek relations leuk! Hier kan ik  de geleerde aspecten met betrekking tot media meteen in de praktijk brengen. Behalve mijn functie als PRer bij SPS NIP uit te oefenen ben ik op het moment ook bezig met het afsluiten van mijn Masterthesis. Ik heb hiervoor mogen stage lopen bij Vredestein Apollo BV (bandenfabrikant) waar ik mijn geleerde competenties als Human Factors heb mogen toepassen.