Premaster

Books and other practical information

Boeken en andere informatie voor premaster en KOMstudenten ME en SET 2016

Lees de informatie zorgvuldig. Als er vragen/onduidelijkheden zijn, dan kun je contact opnemen met:

Premaster Coordinator
M. Duyvestijn Ir.
Premaster Coordinator ME SET IO CEM CME

Room: Horstring Z 222

Introductie van de opleiding

De introductie voor (pre)masterstudenten vindt plaats van in de laatste week van augustus: dinsdag 30 t/m donderdag 1 september 2016. De eerste dag wordt een opleidingsprogramma aangeboden. De laatste twee dagen is een algemeen programma. De intro is een heel belangrijke manier om kennis te maken met je medestudenten, met de opleiding en met de faciliteiten van de universiteit. De informatie uit het opleidingsdeel wordt niet opnieuw aangeboden. Als je niet aanwezig kunt zijn, moet je de info via de website of medestudenten verzamelen.

Meld je aan voor de intro via de website van de commissie: http://www.kick-in.nl/ Maandag 29 augustus is bedoeld voor internationale studenten, maar mocht je mee willen doen, dan mag dat.

Boeken

Bijgaand een overzicht van de boeken voor het eerste kwartiel. Je kunt de boeken zelf bestellen of via de studievereniging, Isaac Newton. Zij heeft meestal een korting bedongen. Je moet wel lid worden van de studie vereniging. https://www.studieboekencentrale.nl/boekenlijst/universiteit-twente-studievereniging-isaac-newton/

N.B. de boeken voor pre master ME en SET zijn gelijk.

Verplicht:

  • Calculus A en B: Thomas. New International Edition, ISBN 9781783991587
  • Lineaire Algebra: dictaat zie onderwijscatalogus

Aanbevolen:

Academische vaardigheden:
Practical Research: planning & design. (dit boek kun je kopen bij amazon.com)
P.D. Leedy & J.E. Ormond
10th edition
Pearson Prentice Hall
ISBN-13: 9781292021171

Dictaten

Bij sommige vakken, bijvoorbeeld systeemanalyse worden dictaten/readers gebruikt. Deze kunnen in de eerste collegeweek worden aangeschaft via de Unionshop in de Bastille.

Osiris

De studentenadministratie vindt plaats in Osiris. Jij moet je zelf voor alle vakken inschrijven in Osiris, uiterlijk de dag voordat het kwartiel begint. Je kunt je voortgang in Osiris opzoeken als je een account + wachtwoord hebt en je inschrijving is afgerond. Zie voor meer info http://www.utwente.nl/onderwijssystemen/onderwijssystemen/osiris/

Blackboard

De Universiteit Twente maakt gebruikt van de elektronische leeromgeving Blackboard. Dit gebruiken we om informatie over het vak en de tentamens te communiceren. Zie voor meer info https://blackboard.utwente.nl Na inschrijving in Osiris voor het vak krijg je toegang tot de blackboard site van het vak. Let op: Sommige vakken maken onderdeel uit van een bachelor module, gebruik dan alleen de informatie die voor jouw vak van toepassing is.

Rooster + programma + regels

Meer info over het rooster, het programma en de regels is te vinden via http://www.utwente.nl/me/ en http://www.utwente.nl/set/. Tijdens de introductie (zie boven) zullen de belangrijkste zaken de revue passeren.