See Archive news

Evaluatie en opschaling van Mobility as a Service Experimenten

In het kader van de call VerDuS SURF Pop Up 2017, 2de ronde, zijn vier nieuwe kleine projecten gehonoreerd. Een van deze projecten is Evaluatie en opschaling van Mobility as a Service Experimenten dat wordt gecoordineerd door prof. dr. Karst Geurs van het Centre for Transport Studies.

Mobility as a Service (MaaS) is een concept voor de integratie van verschillende mobiliteitsdiensten in één platform (zoals ritdelen, autodelen en openbaar vervoer). In dit project wordt in Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch de potentie en opschalingsmogelijkheden van MaaS onderzocht om autogebruik te reduceren en bereikbaarheid te verbeteren.

Dit voorstel maakt een verbinding tussen het SURF SCRIPTS project en het Innovatieprogramma Mobiele Stad (IMS- www.mobiele-stad.nl). In het SCRIPS project wordt door de TU Eindhoven momenteel gewerkt aan de opzet en evaluatie van een MaaS platform (met ritdelen, auto- en fietsdelen, openbaar vervoer, taxi en parkeren) in Strijp-S in Eindhoven. In het IMS wordt door het Center for Transport Studies gewerkt aan een MaaS experiment in het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch. Beide experimenten gaan in het voorjaar van 2018 van start.


Dit project is een samenwerking van Universiteit Twente, Technische Universiteit Eindhoven, Provincie Brabant, Gemeente ’s-Hertogenbosch en GetYouThere BV.