Report SauerEssig GmbH Excursion 24-3-2011 (Dutch)

Via Nienke is Optimus in contact gekomen met SauerEssig GmbH, een bedrijf dat materialen en productoppervlakken bedrukt en veredelt. SauerEssig is gevestigd in Vreden (Duitsland), wat verder weg klinkt dan het in het echt is. Op woensdag 24 maart 2011 vertrok een groep van 12 Optimus leden verdeeld over 3 auto's naar Vreden. Bij aankomst in Vreden maakten we netjes allemaal een extra rondje om de rotonde, deden een 'keren op de weg' oefening en kwamen uiteindelijk aan bij de juiste bestemming: SauerEssig.

Na een kort ontvangst en het uitdelen van bezoekersbadges werden we door Luc Hermans meegenomen naar een ander gedeelte van de redelijk grote fabriek. Hoewel de fabriek vrij groot was bleek een groot deel van het complex leeg te staan, of in ieder geval 'erg ruim ingedeeld'. De rondleider legde uit dat door te toenemende automatisering een groot deel van de fabriek (en werknemers) overbodig werd. Deze ruimtes werden nu gebruikt als grote kantines, of gewoon leeg gelaten. Uiteindelijk kwamen we aan bij een wat nieuwer/luxer gedeelte van het bedrijf, waar we plaats konden nemen aan een grote tafel om te gaan genieten van ongeveer een uur presentatie over SauerEssig. Tijdens de presentatie werd vrij snel duidelijk dat SauerEssig meer doet dan alleen het bedrukken van productoppervlaktes of materialen, maar dat er ook een actieve R&D afdeling bezig is met het ontwikkelen van nieuwe of verbeterde productieprocessen, nieuwe materialen of nieuwe bedrukkingstechnieken.

Aansluitend aan de presentaties kregen we een korte rondleiding door een soort mini-museum midden in het SauerEssig gebouw. Door het overschot aan ruimte hebben ze enkele oude fabriekshallen ingericht als museum, wat redelijk geslaagd is. De ene na de andere tafel met bedrukt papier, sigarettenfilters, autodeuren, yoghurtbekertjes en vloerdelen volgde.

Naast de eindproducten werd ook aandacht besteed aan het productieproces. Een groot deel van de fabriek en tijd van SauerEssig wordt besteed aan het maken/reparen van de rolpersen die gebruikt worden in een drukproces. Er komen constant oude/gebruikte rollen binnen, die worden schoongemaakt, gestript en uiteindelijk weer als nieuw worden teruggestuurd. Tijdens een rondleiding door de eigenlijke fabriek zijn we dit proces helemaal langsgelopen, zowel de traditionele lijn (vooral gebruikt voor 'custom' rollen) en de geautomatiseerde lijn (vooral gebruikt voor standaard werk).

Na het afronden van deze tour door de fabriek werden we nog getrakteerd op een hapje en een drankje in een soort cocktail-bar naast de vergaderruimte. Er werd nog wat gepraat over mogelijke afstudeeropdrachten, en de twee rondleiders werden bedankt met een flesje wijn. Hiermee werd een intensieve middag afgesloten, maar niet voordat er in Duitsland nog even goedkoop werd getankt en snoep ingeslagen voor 'onderweg' (een rit van ongeveer een half uur).