Printers, afdrukken, scannen etc

Overzicht beschikbare printers
Printernaam Lokatie Via computer share
HP Color LaserJet 4650 Horstring noord, ter hoogte kamer N212 \\win205.ad.utwente.nl\Printer160
Xerox Follow-Me (alleen medewerkers) Secretariaat N204 \\win300.ad.utwente.nl\Follow-Me

Printers instellen
Browse met de Windows Explorer naar de computer share, bijvoorbeeld \\win205.ad.utwente.nl en dubbelklik vervolgens op de printer die je toe wil voegen, bijvoorbeeld Printer160. Het adres \\win205.ad.utwente.nl knippen-en-plakken in de adres-balk van de Windows Explorer kan ook.

Als je een popup krijgt waarin om een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd wordt, geef dan je gebruikersnaam inclusief domein op, dus bijvoorbeeld: AD\naam of voor studenten: AD\s01234567

Multifunctionele Xerox scanner/copier secretariaat
Lees hier de handleiding.

Tips
Stel het papier-formaat in op A4:
Vaak moet je het papier-formaat nog op A4 zetten en de standaard printer kiezen.
Het papier-formaat staat soms op Letter. Instellen gaat door in het printeroverzicht (via Start, Devices and Printers) de printer met de rechtermuisknop aan te klikken, en Printing preferences te kiezen. Meestal is de instelling voor het papierformaat onder het tabblad Advanced te vinden. Soms moet je nog een plusje-klikken bij Paper/Output. Verander overal waar je Letter ziet staan, de instelling in A4.
In het printeroverzicht kan je ook de door jou vaak gebruikte printer als standaard instellen. Dit gaat door de gewenste printer met de rechtermuisknop aan te klikken, en Set as Default Printer te kiezen.

Verwijder printers die niet meer bestaan.
Als er printers in je lijst met printers staan die niet langer bestaan of niet beschikbaar zijn, kan je die beter verwijderen. Dit kan het printen aanzienlijk versnellen.

Schermafdruk maken
Op PC's kan je rechtstreeks via de PRINTSCREEN toets een schermafdruk in het clipboard krijgen, die je vervolgens kan 'plakken' in bijv. Paint. ALT+PRINTSCREEN grabt alleen het huidige actieve window. Ook kan je de snipping tool in Windows gebruiken voor het maken van schermafdrukken.