MIXIC_VISSIM

Stagiair(e)/Afstudeerder gezocht

bij TNO in Delft

Verkeerssimulatie

Heb jij interesse in verkeer en kan je goed overweg met programmeren in C, dan kun je bij TNO terecht voor een stageplek.

We zoeken op korte termijn iemand die ons wil helpen bij het combineren van twee verkeerssimulatiemodellen: MIXIC en VISSIM. MIXIC is een microsimulatiemodel dat door TNO ontwikkeld is en met name geschikt is voor het simuleren van verkeer op een autosnelweg. VISSIM is een commercieel microsimulatiemodel, dat verkeer op zowel snelwegen als stedelijke wegen kan simuleren.

Wij willen graag belangrijke componenten uit MIXIC overbrengen naar VISSIM. Dat betreft vooral het bestuurders- en voertuigmodel dat in MIXIC verwerkt is. De bedoeling van deze opdracht is, dat allereerst onderzocht wordt in hoeverre MIXIC aan VISSIM gekoppeld kan worden. Dit betekent dat zowel MIXIC als VISSIM verkend moeten worden: hoe zitten ze in elkaar, hoe kan je je eigen code aan VISSIM toevoegen, etc. Daarna is het de bedoeling ook daadwerkelijk het bestuurders- en voertuigmodel van MIXIC los te weken en te gebruiken binnen VISSIM. Hier komt vanzelfsprekend het nodige programmeerwerk bij kijken. De laatste stap zal zijn het testen van de koppeling: in hoeverre wordt het gedrag van de voertuigen in VISSIM nu echt bepaald door de geïntegreerde MIXIC modellen.

Spreekt deze opdracht je aan, of wil je graag wat meer informatie, neem dan contact op met prof. Bart van Arem van de Universiteit Twente (053-489 30 46 of B.vanArem@ctw.utwente.nl).