Curriculum

Hulp nodig bij het kiezen van je studie?

De master Technische Geneeskunde duurt drie jaar. In het eerste jaar volg je verplichte en enkele vrije keuzevakken. Het tweede en derde jaar bestaan uit TG-schappen waarin je medische ervaring opdoet in de (klinische) praktijk. Je hebt je master succesvol afgerond als je alle 180 EC aan studiepunten hebt behaald.

De verplichte vakken die je in het eerste jaar volgt, zijn enerzijds gerelateerd aan je specialisatie en anderzijds leren ze je de klinische vaardigheden die elke technisch geneeskundige moet beheersen. De afronding van deze klinische vaardigheidsvakken levert je de uiteindelijke registratie in het BIG-register op, waarmee je zelfstandig specifieke behandelingen uit kunt voeren in het ziekenhuis.

Structuur

Jaar 1

EC


Specialisatievakken

Verplicht voor de specialisatie Medical Imaging & Interventions

30 EC

Klinische vaardigheidsvakken

Verplicht voor alle TG-studenten

20 EC

Vrije keuzevakken


10 EC

Je kunt je vrije keuzeruimte opvullen met twee vakken die aansluiten bij jouw interesses en ambities. Dat kunnen vakken zijn van de specialisatie Medical Sensing & Stimulation, van andere masters aan de UT, of zelfs aan een andere universiteit.

Jaar 2



TG-schappen

60 EC

Je tweede jaar bestaat uit vier TG-schappen (klinische stages) van tien weken. Als je voldoende klinische ervaring hebt opgedaan in je eerste drie TG-schappen is het mogelijk om je vierde TG-schap bij een bedrijf of in het buitenland te doen.

Jaar 3



Afstuderen (TG-schappen)

60 EC

In je laatste jaar studeer je af binnen een specialistische medische afdeling in een ziekenhuis. Je loopt een jaar lang TG-schappen op deze afdeling en voert daar ook je afstudeeronderzoek uit.

Total EC

180 EC


Wil je meer informatie over deze vakken?
Neem contact op
of vraag het een student tijdens een online meet-up!

TG-schappen

Als student Technische Geneeskunde loop je verschillende TG-schappen in je tweede en derde jaar. Tijdens deze TG-schappen doe je praktijkervaring op in een klinische afdeling van een ziekenhuis, bijvoorbeeld op de Radiologie, Nucleaire Geneeskunde of chirurgische afdelingen.  

In het derde jaar maak je een jaar lang deel uit van een medisch specialistisch behandelteam. Dit laatste TG-schap, ook wel de klinische specialisatiestage, bestaat uit een klinisch specialisatiedeel waarin je je richt op de technisch-geneeskundige aspecten van de diagnostiek en behandeling van patiënten, en uit een wetenschappelijk onderzoeksdeel waarin je een specifiek technisch-geneeskundig probleem binnen de afdeling onderzoekt.

Mogelijke onderwerpen die je kunt behandelen tijdens je (afstudeer) TG-schappen:
  • De toepassing van Augmented Reality bij traumachirurgie
  • De ontwikkeling en toepassing van MRI-gestuurde endovasculaire procedures bij vaatchirurgie
  • De inzet van laser speckle contrast imaging (LSCI) op borstreconstructies na huidsparende borstamputatie
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies