Martine Rijpkema

Student Psychology

Martine Rijpkema heeft haar bachelor- en masteropleiding Onderwijskunde aan de Universiteit Twente afgerond. Nu doet ze de master Psychology, met als richting Gezondheidspsychologie. “Ik heb gekozen voor de master Psychology omdat ik de denkprocessen en het gedrag van mensen heel interessant vind. Iedereen komt hier veel mee in aanraking omdat je overal in contact komt met andere mensen.”

In de bachelor Onderwijskunde had ik één psychologievak wat ik echt heel leuk vond. Om te zien of een master Psychology iets voor me was, heb ik een aantal colleges gevolgd. Ik werd hier erg enthousiast van en besloot om de pre-master en master Psychology te gaan doen. In de toekomst wil ik me graag bezig gaan houden met het ontwerpen van gezondheidsinterventies om mensen gezond gedrag aan te leren.

Binnen het vak ‘Learning with Games and Simulations (uit de masterrichting Instructie, Leren en Ontwikkeling) heb ik gekeken naar hoe je een spel waarmee basisschoolleerlingen de verkeersregels kunnen leren, kunt verbeteren zodat deze effectiever zijn. Het spel heb ik herontworpen op basis van enige creativiteit en van wat er in de literatuur bekend is. Zo hebben we een spel bedacht waarbij de speler als doel heeft zonder verkeersovertredingen pizza’s te bezorgen en hierbij tevens op de tijd te letten. Hierbij onderzoek je welke aspecten ervoor zorgen dat een spel het leren bevordert en bedenk je hoe je dit in het spel gaat toepassen.

Chat offline (info)
To use this this functionality you first need to:
Accept cookies