See Workshops

3. Kwaliteit Waarborgen in Joint & Distance Education

Het ITC heeft op het gebied van onderwijs samenwerkingsverbanden opgezet met een aantal partner universiteiten in de wereld, waarmee Double Degree programma’s worden aangeboden.Op dit moment bestaan er Double Degree programma’s in China, India, Indonesia, Iran en Ghana.


Binnen de momenteel geldende regels die door het Ministerie van Onderwijs en door de NVAO worden gesteld moet de Nederlandse partner in zo’n verband de kwaliteit van het volledige programma kunnen garanderen, inclusief de delen die elders of door partners worden verzorgd. Daarnaast stelt de NVAO dat curricula van de programma’s voor minimal 60 % het zelfde moet zijn.


De aard van de samenwerking met de partners is in de loop van de tijd veranderd van het ondersteunen van onderwijs naar bredere academische samenwerking. De Double Degree programma’s zijn in 2009-2010 geevalueerd en in aanloop naar de opleidingsaccreditatie van het ITC wordt opnieuw een slag gemaakt in de kwaliteitszorg van de programma’s.

Als Best Practice wordt de samenwerking bekeken tussen het ITC en het Indian Institute for Remote Sensing (IIRS) in Dehra Dun, India. De manier waarop aan interne en externe voorwaarden voor kwaliteit wordt voldaan (Opleidings Commissie, Examen Commissie, NVAO) wordt gepresenteerd.


Door: Tom Loran (Course Director ITC), Rob Lemmens (Docent) en Marie José Verkroost (Onderwijsadviseur).


Locatie: RA 2503