See Onderwijsdag 2013

Welkom bij de Onderwijsdag 2013!

De meeste presentaties van de Onderwijsdag staan online. Heb je een presentatie gemist en wil je deze graag teruglezen of wil je een presentatie nogmaals bekijken? Klik op de individuele workshops om te kijken of deze al online staat. De keynote presentatie van Paul Rullmann kan hier gevonden worden of bij ‘Media en Interessante Links’.

Beste collega,

 

Graag nodig ik je uit voor de Onderwijsdag 2013 die op dinsdag 15 oktober plaatsvindt. Het thema is ‘Kwaliteit van Onderwijs’.

 

De UT heeft met TOM (Twents Onderwijs Model) en PKM (Positionering en Kwaliteitsverbetering Masteronderwijs) een belangrijke impuls gegeven aan de kwaliteit van onderwijs. Ook van buiten is er toenemende aandacht voor de kwaliteit van onderwijs en de bijbehorende kwaliteitszorg- en accreditatiesystemen. Eind oktober vindt daarom de Instellingstoets Kwaliteitszorg plaats op de UT. Keynote spreker Paul Rullman (voormalig vicevoorzitter en portefeuillehouder onderwijs van de TU Delft) zal zijn visie geven op kwaliteit en zijn ervaringen bij de TU Delft met ons delen. Paul Rullman was ook voorzitter van de proefaudit die de UT ter voorbereiding op de instellingstoets heeft gehouden. Rullman zal ingaan op hoe effectief de UT werkt aan de kwaliteit van onderwijs en de continue verbetering daarvan. Klik hier voor zijn presentatie.

 

Naast een goed kwaliteitszorgsysteem, is de kwaliteit van het onderwijs zélf minstens zo belangrijk. De instellingstoets is geen doel op zich. Wij streven naar een continue kwaliteitsverbetering. Professionals zullen op de Onderwijsdag hun specialismen op het gebied van onderwijskwaliteit in de etalage zetten, er zijn bijv. sessies over de ervaringen met TOM en het betrekken van het bedrijfsleven bij projectonderwijs. Daarnaast kan er gewerkt worden aan het verbeteren van eigen TOM lesmateriaal. Het is de bedoeling dat je tot nieuwe inzichten komt, geïnspireerd raakt om nóg beter onderwijs te verzorgen en je wordt uitgenodigd om input te geven.

 

De dag wordt feestelijke afgesloten met een uitreiking van de BKO-certificaten aan docenten (Basis Kwalificatie Onderwijs).

 

Ik hoop je samen met de dagvoorzitter prof. Ramses Wessel, decaan onderwijsvernieuwingen, persoonlijk te mogen begroeten op 15 oktober. Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden met lezingen en verschillende workshops. Op de Onderwijsdag website is het programma en verdere informatie te vinden. Meld je hier aan voor de Onderwijsdag 2013, dinsdag 15 oktober van 9.00-17.00 uur.

 

Met vriendelijke groet,

Het College van Bestuur,

 

Prof.dr. H. Brinksma

Rector Magnificus