Organisatie

Studieadviseur Scheikundige Technologie

Op de universiteit wordt van je verwacht dat je zelfstandig bent en veel zaken zelf regelt. Zeker als je net aan een nieuwe opleiding begint, is lang niet alles vanzelfsprekend. Het kan even duren voor je je draai vindt en soms heb je daarbij hulp nodig. Maar ook verderop in je studie kun je tegen zaken aanlopen, waarover je even met iemand van gedachten wilt wisselen, bijvoorbeeld bij de keuze voor een minor, als je extra vakken wilt doen, enzovoort. Ook dan kun je terecht bij de studieadviseur.

De studieadviseur van de Scheikundige Technologie is Marijke Stehouwer.

Studieadviseur
M.A. Stehouwer MA
Studieadviseur

Kamer: HT 707
Aanwezig: maandag t/m vrijdag

Afspraak maken: tnw.planner.utwente.nl

+31 (0)53-489 2678
 m.a.stehouwer@utwente.nl

Als eerstejaars student krijg je bij Scheikundige Technologie een mentor toegewezen. Je mentor is je eerste aanspreekpunt bij vragen/problemen. Gedurende het eerste jaar heb je met je mentor een aantal studievoortgangsgesprekken. Je houdt je mentor voor de gehele bachelorfase, maar na het eerste jaar zijn de gesprekken minder regelmatig.

Contact

Voor korte vragen kun je een mail sturen, of binnenlopen als de deur openstaat.

Wil je wat meer bespreken dan is het goed om een afspraak te maken, dat kan online (tnw.planner.utwente.nl), via de mail, of telefonisch via 053-4892901. Een gesprek duurt meestal een half uur. Soms is het zinvol om elkaar vaker te zien en dan maak je na het gesprek een vervolgafspraak.

Vragen

Je kunt bij de studieadviseur terecht als je vragen hebt over de studie, het studeren zelf, of over privé-zaken die je studie beïnvloeden, bijvoorbeeld:

  • Heb ik wel de juiste studie gekozen?
  • Welke vakken kan ik dit kwartiel het beste plannen?
  • Het studeren gaat me makkelijk af. Kan ik er iets extra’s doen?
  • Op het vwo ging het me gemakkelijk af. Hoe komt het dat ik nu zoveel onvoldoendes haal?
  • Ik ben topsporter; welke regelingen en voorzieningen zijn er voor mij?
  • Ik heb problemen met studeren vanwege dyslexie.

Een gesprek met je mentor of studieadviseur is meestal een goede eerste stap. Waar nodig kan de studieadviseur je doorverwijzen naar personen of instanties binnen of buiten de universiteit.

Vertrouwelijkheid

Alles wat je met de studieadviseur bespreekt is vertrouwelijk. Alleen als dat zinvol is en jij daar toestemming voor geeft kan er iets met derden worden besproken. De studieadviseur werkt volgens de gedragscode van de Landelijke Vereniging van Studieadviseurs (LVSA).