Finding an internship

Buitenlandstages

Voor het vinden van een buitenlandstage zijn er diverse stagebemiddelingsbureaus die (betaalde) diensten aanbieden om studenten te koppelen aan stageplekken in het buitenland. De dienstverlening op zichzelf, maar ook de kwaliteit van dienstverlening en hoogte van de vergoedingen lopen nogal uiteen. Wanneer je in contact bent met een bemiddelingsbureau voor een buitenlandstage is het altijd raadzaam om de stage-coördinator daarover te informeren of eventueel bij hem advies in te winnen.

AIESEC

Een organisatie van en voor studenten, waarmee de opleiding CW een aantal goede ervaringen heeft gehad is AIESEC. Hieronder vind je een verwijzing naar de website van AIESEC http://www.aiesec.nl/.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Naast AIESEC is ook de stagesite van het Ministerie van Buitenlandse zaken een goed startpunt om te kijken naar mogelijkheden bij bijvoorbeeld ambassades of consulaten. Hieronder vind je een verwijzing naar de vacaturesite van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/inhoud/overzicht-stages

Belangrijke informatie met betrekking tot buitenlandstages

Wanneer je een buitenlandstage wilt gaan doen dan zijn er, naast het vinden van een stageplek, ook een aantal praktische zaken waar je aandacht aan moet besteden. Denk bijvoorbeeld aan een eventueel visum of aan vaccinaties. Onderstaande link geeft je meer informatie over alle praktische aspecten waar je op moet letten met betrekking tot een buitenlandstage.
https://www.utwente.nl/nl/study-abroad