Available (external) Assignments

Outbox Internet - Marktonderzoek innovatief woningmarktplatform

| COM-Bachelor Thesis |

| Corporate Comm | Marketing Comm | Technical Comm |

Geplaatst d.d.: 10/01/2018

Bedrijf: Outbox Internet

Afdeling: 

Website: https://outboxinternet.com/

Standplaats: Enschede

Bedrijfsinformatie

Outbox Internet levert diverse IT-gerelateerde diensten in het B2B marktsegment. De focus binnen de onderneming wordt gelegd op de ontwikkeling van applicaties en services. Daarnaast beheren wij een high-performance, redundant en veilige online infrastructuur voor onze klanten.

Opdracht

Wij willen weten of er onder huizenkopers en -verkopers de behoefte bestaat voor een alternatieve Funda app.

Middels een funda-achtige applicatie kan een woningzoeker zich profileren aan potentiële verkopers.  (Aspirant-) verkopers kunnen laagdrempelig hun woning in een paar stappen en zonder tussenkomst van een verkoopmakelaar presenteren en zo gratis/vrijblijvend de interesse voor hun woning bepalen.

De contactgegevens van de woningzoeker en verkoper zijn via het systeem - eventueel anoniem- beschikbaar. Er is geen makelaar benodigd (zoals bij Funda) maar het platform betrekt de makelaar wel als gebruiker, en in de toekomst wellicht ook als beheerder.

Het platform vult het gat voorafgaand aan Funda waarin de verkoper de marktinteresse voor zijn woning wil peilen of zijn woning zonder tussenkomst van een makelaar rechtstreeks op het platform aanbiedt. De koper kan zich als woningzoeker presenteren maken aan verkopers en makelaars (gepersonaliseerde zoekopdrachten) en beter matchen met het woningaanbod wat vaak al voor de markt uit verdeeld wordt (verkocht voor het Funda komt). Tevens wil de woningzoeker op de hoogte zijn van het nieuwste aanbod in zijn zoekgebied, welke bijvoorbeeld per mail of met pushnotificaties live onder de aandacht gebracht worden.


Alternatief onderzoek specifieke gebruikers: de makelaar

Heeft de makelaar behoefte aan een nieuw platform voor de woningmarkt in Nederland, waarbij de makelaar beschikt over diverse gegevens van aspirant (ver)kopers en (ver)huurders?

Een makelaar kan direct beschikken over contactgegevens, zoekgedrag en overige regiogebonden statistische gegevens. De makelaar kan middels de (web)app eenvoudig zoekopdrachten bijhouden en bijvoorbeeld kijkdagen organiseren. Ook de makelaar kan zich profileren als aankoopmakelaar/ taxateur binnen de app.


Alternatief onderzoek specifieke gebruikers: huurders/ verhuurders

Huurders en verhuurders zouden ook gebruik kunnen maken van dit woningmarktplatform waarin het huuraanbod gematched wordt, en huurders zichzelf kunnen presteren aan huurders.

Ingangsdatum: In overleg

Periode: In overleg

Extra info: N.v.t.

Interesse…? Neem contact op met de stage- en afstudeercoördinator:

drs. M.H. (Mark) Tempelman

E-mail: m.h.tempelman@utwente.nl

Locatie: Cubicus, kamer C216

Telefoon: +31(0)6 13 50 13 31