UTEducationStudent infoProgrammesCOMOur students in companies

Our students in companies

Informatie voor het bedrijfsleven

SAMENWERKING BEDRIJVEN EN de opleiding Communication STudies (CS)

Er bestaan verschillende mogelijkheden om als bedrijf samen te werken met studenten en/ of medewerkers van de studie Communication Studies. Klik op de volgende links voor meer informatie.

Hieronder vindt u een aantal bedrijven die zijn opgericht door studenten van de opleiding communicatiewetenschap aan de UT. Voor dienstverlening op het gebied van communicatie kunt u onder andere bij deze bedrijven terecht:

EEN STUDENT CW IN UW ORGANISATIE?

Bent u op zoek naar extra menskracht voor uw organisatie? Er zijn verschillende mogelijkheden om studenten op projectbasis binnen uw organisatie in te zetten. Studenten in de afstudeerfase hebben zich gespecialiseerd in één van de volgende gebieden:

Tijdens de studie zijn er voor studenten meerdere mogelijkheden om opdrachten in het bedrijfsleven aan te pakken. Onderstaand vindt u een beschrijving van de mogelijkheden.

AFSTUDEEROPDRACHTEN BIJ CS

Tijdens het afstuderen voert de student een zelfstandig onderzoeksproject uit. Het onderwerp van dit onderzoek hangt af van de masterrichting die de student gekozen heeft. De opdracht kan uitgevoerd worden bij een bedrijf (zowel profit als non-profit) of onderzoeksinstelling. Sommige studenten kiezen ervoor om naast onderzoek ook mee te werken bij werkzaamheden van het bedrijf.

PERIODE/AANTAL UREN

De afstudeeropdracht telt voor vijf maanden (full-time) mee in het studieprogramma van de student, deze periode kan indien nodig uitgebreid worden.

ORIËNTERENDE PRAKTIJKSTAGE

Tijdens de stage voert de student taken of werkzaamheden uit bij een bedrijf. Op basis van de kennis en vaardigheden waarover de student beschikt worden de werkzaamheden bepaald. De taken zijn te onderscheiden in een hoofdtaak (bijvoorbeeld een beperkte ontwerp- of onderzoeksopdracht), en neventaken of werkzaamheden voor de organisatie (bijvoorbeeld deelname aan vergaderingen of meehelpen bij het organiseren van evenementen). De hoofdtaak zal ongeveer de helft van de tijd in beslag nemen.

PERIODE/AANTAL UREN

De student kan 7 weken á 40 uur besteden aan de stage. Deze stageperiode kan naar wens verlengd worden. De stage kan op elk moment van het collegejaar starten, afhankelijk van de individuele studieplanning van de student.

ONDERZOEK IN HET KADER VAN EEN VAK

Naast stage en afstuderen kunnen studenten in het kader van een vak onderzoek doen naar een website, brochure of ander communicatiemiddel. Informeer naar de mogelijkheden bij Mark Tempelman.

CONTACTINFORMATIE

De contactpersoon tussen bedrijfsleven en studenten is Mark Tempelman. U kunt contact met hem opnemen over de mogelijkheden.

Drs. Mark Tempelman
Afstudeer- en stagecoördinator Communication Studies (CS)
Tel: 053 – 489 4034
E-mail: m.h.tempelman@utwente.nl
Postbus 217
7500 AE Enschede