Premaster Information

Books and Other Practical Information

Books and other practical info

Lees de informatie zorgvuldig. Als er vragen/onduidelijkheden zijn, dan kun je contact opnemen met:

Ir. M. Duyvestijn
Premaster coördinator
m.j.b.duyvestijn@utwente.nl
Telnr. 053-4893456
Buitenhorst 109

Introductie van de opleiding

De introductie voor (pre)masterstudenten vindt plaats van 29 tot 31 augustus 2017. De eerste dag wordt een opleidingsprogramma aangeboden. De laatste twee dagen een algemeen programma. De intro is een heel belangrijke manier om kennis te maken met je medestudenten, met de opleiding en met de faciliteiten van de universiteit. De informatie uit het opleidingsdeel wordt niet opnieuw aangeboden. Als je niet aanwezig kunt zijn, moet je de info via de website of medestudenten verzamelen.

Meld je aan voor de intro via de website van de commissie: http://www.kick-in.nl/

Boeken

Je kunt de boeken zelf bestellen of via de studievereniging. De studievereniging (http://www.concept.utwente.nl/) heeft meestal een korting bedongen. Voor het eerste kwartiel heb je twee boeken nodig. De overige lesstof zijn readers of dictaten.

  • Calculus A en B (verplicht): Thomas. New International Edition, ISBN 9781783991587
  • Academische vaardigheden (aanbevolen): Practical Research: planning & design. P.D. Leedy & J.E. Ormond, 10th edition, Pearson Prentice Hall, ISBN-13: 9781292021171
  • Tweede kwartiel: Fluid Mechanics: Book: Introduction to Fluid Mechanics, auteurs: Fox, Pritchard & Mc Donald, John Wiley & Sons.

Dictaten

Bij sommige vakken worden dictaten/readers gebruikt. Deze kunnen in de eerste collegeweek worden aangeschaft via de Unionshop in de Bastille.

Osiris

De studentenadministratie vindt plaats in Osiris. Schrijf je voor aanvang van het kwartiel in voor de vakken die je gaat volgen, deze staan vermeld in je toelatingsbrief. Met deze inschrijving krijg je toegang tot blackboard en ben je aangemeld voor de tentamens. Aanmelden kan als je een account + wachtwoord hebt en je inschrijving is afgerond. Zie voor meer info http://www.utwente.nl/onderwijssystemen/onderwijssystemen/osiris/

Blackboard

De Universiteit Twente maakt gebruikt van de elektronische leeromgeving Blackboard. Blackboard gebruiken we om informatie over het vak en de tentamens te communiceren. Als je je in Osiris aanmeldt voor de vakken, ben je automatisch ook in Blackboard ingeschreven. Zie voor meer info https://blackboard.utwente.nl

Rooster, programma en regels

Meer info over het rooster, het programma en de regels is te vinden via http://www.utwente.nl/cem en http://www.utwente.nl/cme. Tijdens de introductie (zie boven) zullen de belangrijkste zaken de revue passeren.

Diagnostische toets Engels

De examencommissie van de opleidingen Civil Engineering and Management en Construction Management and Engineering heeft besloten dat alle studenten die als doorstroomminor of premaster student worden toegelaten vanuit het HBO een toets Engels moeten doen. Voor meer info over de organisatie van deze toets zie www.utwente.nl/cem/premaster.