See Industrial Engineering and Management

Het ontwikkelen van data driven persona’s in de geestelijke gezondheidzorg

Het ontwikkelen van data driven persona’s in de geestelijke gezondheidzorg

Wat willen wij?

Wij willen meer grip krijgen op onze instroom, doorstroom en uitstroom van cliënten. Doordat we hier onvoldoende grip op hebben, moeten cliënten soms lang wachten op een afspraak en is de werkdruk voor behandelaren erg hoog. We willen de doorstroom van cliënten beter in balans brengen.

Waarom willen wij dit?

Wij zijn erg trots dat onze cliënten ons waarderen met een hoog cijfer. Een belangrijk onderdeel van deze waardering is onze zorg op maat. Maar met steeds meer aanmeldingen, zwaardere problematieken en beperkingen van aanvullende thuiszorg merken wij dat onze behandelplanning vast loopt. Door meer grip te krijgen op onze instroom, doorstroom en uitstroom willen wij onze zorg op maat zeker stellen.

Hoe willen wij dit aanpakken?

We hebben veel data beschikbaar vanuit ons Elektronisch Patiënten Dossier waaraan de agenda’s van behandelaren zijn gekoppeld. Op basis van Persona’s, exemplarische patiënten die model staan voor een bepaalde behandelintensiteit, willen we persona’s in kaart brengen. Op basis van de persona’s kunnen we een beter evenwicht in onze cliëntpopulatie proberen te bewerkstelligen.

Wat vragen van jou?

Uit een brei van data ben jij in staat de juiste query te bedenken om orde te scheppen. Je houdt van vrijheid in je onderzoek en bent in staat ons mee te nemen in jouw visie op het vraagstuk. Discussie en betrokkenheid maken het prettig om met jou samen te werken. Je werkt gestructureerd en navolgbaar. Wanneer jij ook affiniteit met de zorg hebt pas jij perfect in ons plaatje.

Wat bieden wij?

Wij zijn een bevlogen jonge ggz instelling voor jeugd en volwassenen ggz waar veel mogelijk is. Goede ideeën vallen bij ons altijd in goede aarde! Wij bieden stagevergoeding en een financiële ondersteuning voor bijvoorbeeld boeken of congresbezoeken.

Praktische informatie

  • Start             2018
  • Organisatie   Pro Juventus Centrum voor Jeugd- en Volwassenen GGZ
  • Werkplek      De werkplek is op een van onze locaties (Wijhe, Wezep, Kampen, Ommen) maar kan ook (gedeeltelijk) thuis uitgevoerd worden.
  • Contact         prof.dr.ir. Erwin W. Hans, e.w.hans@utwente.nl
  • Dineke Smit, zorgmanager d.smit@projuventus.nl