See Industrial Engineering and Management

MSc. opdracht Groene Hart Ziekenhuis beddenhuis

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft een uitdagend afstudeerproject voor een masterstudent rondom de capaciteitsbepalingen van het beddenhuis. Geïnteresseerd? Stuur dan je cv, cijferlijst en motivatie naar Elize Hooftman (elize.hooftman@ghz.nl) en Erwin Hans (e.w.hans@utwente.nl).

Over het Groene Hart Ziekenhuis

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda is een modern en ondernemend algemeen ziekenhuis op vier goed bereikbare locaties: Gouda, Zuidplas, Bodegraven en Schoonhoven.

Iedereen is zowel medewerker als ambassadeur van het GHZ; van polimedewerker tot bestuurder en van facilitair medewerker tot medisch specialist. Met elkaar leveren wij een specifieke, onmisbare en gewaardeerde bijdrage aan de best mogelijke patiëntenzorg in de regio Midden-Holland. De samenwerking tussen medewerkers binnen ons ziekenhuis kenmerkt zich door openheid, respect, een positief-kritische houding en een aanspreekcultuur waarbij de lat hoog ligt.

Beddenhuis GHZ

Het beddenhuis van het GHZ bestaat uit verschillende verpleegafdelingen op de hoofdlocatie in Gouda. Enerzijds bevinden de verpleegafdelingen zich in de bestaande bouw en anderzijds in de nieuwbouw. Ieder met zijn eigen specifieke (on)mogelijkheden. De verpleegafdelingen zijn (grotendeels) ingericht naar specialisme.

Er zijn momenteel een aantal ontwikkelingen die invloed hebben op het beddenhuis:

  • Een opnamelounge;
  • Een acute opname afdeling (AOA);
  • Optimalisatie patiëntenplanning in het operatieve proces

De eerste twee ontwikkelingen bevinden zich in de onderzoeksfase, de derde ontwikkeling is in januari jl. van start gegaan en daar worden, na de eerste inventarisaties, de eerste contouren van de plan van aanpak helder. Alle initiatieven worden nu onafhankelijk van elkaar bezien/ beoordeeld.

Opdracht

Ontwikkel een model waarbij de invloed van en de samenhang tussen bovenstaande ontwikkelingen op het aantal bedden inzichtelijk kan worden gemaakt.

Overige informatie

De opdracht is bedoeld voor een masterstudent Technische Bedrijfskunde, en gaat om een afstudeeropdracht van 30ECTS. Gedurende de opdracht zal er een werkplek in het Groene Hart Ziekenhuis voor de student beschikbaar zijn. De student kan zo snel mogelijk starten.

Geïnteresseerd? Stuur dan je cv, cijferlijst en motivatie naar Elize Hooftman (elize.hooftman@ghz.nl) en Erwin Hans (e.w.hans@utwente.nl). Ook voor meer informatie over de opdracht, of andere mogelijkheden, kun je via deze weg contact opnemen.