See Applied Mathematics

Samenwerking in transport van/naar ZGT

J:\TCZ\samenwerking transport\Logo_LabMicTA_RGB_payoff.jpgBeschrijving: Beschrijving: cid:image001.gif@01CDCBF5.1F8972E0J:\ZGT lijn 1-2\Logo's\ZGT_FC_payoff_Intern 2015.jpg

J:\TCZ\samenwerking transport\logo LabPON nieuw.jpg

Probleem (MSc afstudeeropdracht IEM / AM)

Geconstateerd is dat diverse zorgaanbieders in Twente materialen en mensen vervoeren naar een aantal dezelfde adressen. Deze transporten gebeuren op verschillende condities en sluiten aan op interne werkprocessen. Elke organisatie heeft het transport voor zich georganiseerd. Door de krachten te bundelen verwachten we dat er mogelijk winst te behalen valt op het gebied van efficiency, milieuvriendelijkheid of kwaliteit. De deelnemende zorgaanbieders zouden graag onderzocht hebben wat de effecten van samenwerking op het gebied van transport zijn. Het is mogelijk dat nog meer zorgaanbieders aansluiten bij dit initiatief.

De voorlopige onderzoeksvraag is:

Wat zijn de effecten van samenwerking op het gebied van transport, rekening houdend met huidige werkwijzen?

In overleg met de student en begeleiders van de UTwente kan deze vraag aangescherpt worden. ZGT is contact voor deze onderzoeksopdracht. Er kan gebruik gemaakt worden van werkplekken in ZGT.

Deelnemende organisaties

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. Het verzorgingsgebied is groter. Er zijn buitenpoliklinieken in Goor, Nijverdal, Rijssen en Westerhaar en ook buitenposten in Geesteren en Ootmarsum.

Laboratorium Microbiologie Twente Achterhoek is het centraal microbiologisch laboratorium voor alle 1e en 2e lijnszorg in de regio Twente en een deel van de Achterhoek. Het laboratorium verricht medisch microbiologisch onderzoek in haar volle omvang. 

LabPON staat voor Laboratorium Pathologie Oost-Nederland. Het is gevestigd in Hengelo (Ov) en men voert pathologisch onderzoek uit voor de ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in de regio's Twente en Achterhoek-Oost.

Medlon is het laboratorium dat medische diagnostiek levert van bloedafname tot uitslag voor patiënten van huisartsen, specialisten en organisaties als Arbodiensten, Healthcare, etc. Bovendien heeft Medlon een eigen trombosedienst met doseeradviseurs en schoolt Medlon patiënten tot zelf meten en zelf doseren.

Meer weten? Neem contact op met Erwin Hans, e.w.hans@utwente.nl / tel 0534893912 (secr)