See Applied Mathematics

Afstudeeropdracht procesoptimalisatie Aruba

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTj_JGsZtBGFDstEOO00Bb2AdapN0lYaQRSGtoxhLLqSKxWpYtbcw

STAGE- / AFSTUDEERPLAATSEN MSc./BSc.

Optimalisatie op Aruba: Zorglogistiek in het Horacio E. Oduber Hospitaal


Het ziekenhuis

Het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal (HOH) is op nog geen 5 minuten loop afstand van de mooi witte stranden van Aruba gevestigd. Het HOH is een algemeen ziekenhuis dat streeft naar voortdurende verbetering van kwaliteit en veiligheid.


Het meerjarig verbeterprogramma Hunto Miho (Samen beter)

In navolging van de formuleerde ambitie, “een van de beste ziekenhuizen van de regio zijn”, is er in 2014 een meerjarig verbeterprogramma gestart. Om betrouwbare zorg patiëntgericht binnen een gezonde bedrijfsvoering te kunnen leveren, is binnen dit programma zorglogistiek een van de belangrijke pijlers. Zorglogistiek wordt vanaf nu meer analytisch benaderd en dat is nieuw voor het ziekenhuis. Cijfermatige onderbouwing van te maken keuzes zal telkens het uitgangspunt zijn bij het gang zetten van zorglogistieke verbeteringen.


Vraagstukken

Het “kernteam Procesoptimalisatie” brengt momenteel de knelpunten van de huidige praktijk in kaart. Van daaruit ontvouwt zich het beeld dat er potentiele verbeteringen liggen op diverse gebieden: van poli-, OK- en beddenplanning tot personeelsroostering, patiëntenvervoer en voorraadbeer. Bij het aanpakken van deze uitdagingen zoekt het HOH graag samenwerking met jou als student van de Universiteit Twente (bijvoorbeeld technische bedrijfskunde, wiskunde, gezondheidswetenschappen) middels een stage/afstudeeropdracht.


Contactpersonen

Indien je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met Dr. N. Kortbeek: n.kortbeek@utwente.nl

Van daaruit kan in samenwerking met Stefan Lucas, programmamanager HOH, en in overleg met jou een passende onderzoeksvraag geformuleerd worden.