Evaluatieplan Opstellen

Waarom zou ik een evaluatieplan opstellen voor een TOM module?

Verliep de uitvoering van de module zoals bedoeld? Was de studielast goed geschat? De resultaten vallen tegen, hoe komt dat? Wat kan er een volgende keer beter?
Op deze en veel andere vragen krijg je via evaluaties antwoord. Een plan (van aanpak) zorgt er voor dat alle belangrijke vragen aan bod komen en verbeterpunten boven water komen. Een evaluatieplan zorgt er ook voor dat alle evaluatieactiviteiten gecoördineerd worden (wie, wat, wanneer) en dat de resultaten vastgelegd en gecommuniceerd worden.

Hoe stel je een evaluatieplan op? Waar moet je aan denken?

Op deze pagina vind je een stappenplan voor een module. Aan de hand van de acht stappen doorloop je het hele proces. Zo kun je er zeker van zijn dat de evaluatie goed zal verlopen. Klik op het figuur voor meer informatie. Werk je liever aan de hand van voorbeelden? Ga direct naar drie voorbeelden van een evaluatieplan.

Aan welke activiteiten kun je voor een evaluatie denken?

Om evaluaties uit te voeren, kun je verschillende methoden en middelen inzetten. Bijvoorbeeld: een enquête onder studenten, panelgesprekken met een groepje studenten, een panelgesprek met docenten en meer. Onder evaluatieactiviteiten vind je beschrijvingen en voorbeelden.

stappenplan