Nieuw! S&O Eye opener: het OpenCourseWare project van de TU Delft

Per 1-1-2008 is het Student & Onderwijs Service Centrum (S&O) van start gegaan. De Onderwijskundige Dienst (voorheen onderdeel van ITBE) is sindsdien onderdeel van S&O geworden. Met de start willen we tevens een nieuwe reeks inspirerende onderwijsbijeenkomsten inluiden onder de titel S&O Eye Opener. 21 febr. (16.00 uur) vindt de eerste bijeenkomst plaats over het OpenCourseWare project van de TU Delft. Gastspreker is ir. Willem van Valkenburg.S&O Eye Opener: Het OpenCourseWare project van de TU Delft
Eind 2007 is de TU Delft gestart met het OpenCourseWare project. Van een aantal cursussen wordt bij wijze van pilot het onderwijsmateriaal gratis op het internet aangeboden. Enerzijds wil men bijdragen aan een klimaat van open kennisorganisaties, anderzijds heeft het een showcase functie om te laten zien wat de TU Delft te bieden heeft. Online cursussen voor ‘Watermanagement’, ‘Microelectronics’ en ‘Offshore Engineering’ worden op dit moment al online aangeboden. Begin 2008 wordt ook onderwijsmateriaal m.b.t. ‘Sustainable Development’, ‘NanoScience’ en ‘BioMechatronics’ vrij toegankelijk gemaakt. Op donderdag 21 februari 2008 zal ir. Willem van Valkenburg van de TU Delft een presentatie verzorgen over dit project. Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Moet de Universiteit Twente bij dit thema aanhaken? Kom luisteren en discussieer mee!
De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 17.15 in de Kleine Zaal van gebouw de Vrijhof (begane grond, direct naast het Theatercafé). Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel.

U kunt zich tot en met dinsdag 19 februari 2008 aanmelden voor de bijeenkomst via een mailtje aan:
Irena Niekrake (
g.w.m.niekrake-oldeengberink@utwente.nl), tst. 5453.

Voor meer informatie over S&O Eye Openers: drs. Lisa Gommer (e.m.gommer@utwente.nl), tst 4089 of dr. Stanley Portier (s.j.portier@utwente.nl), tst. 3739.


Wij hopen u op 21 februari bij onze 1e S&O Eye Opener te mogen verwelkomen!