Een kijkje net over de grens: Wat doen onze oosterburen met ICT en Onderwijs?

Jaarlijks wordt in Duitsland en Zwitserland de Medidaprix vergeven voor een uitstekend product op het gebied van ICT en Onderwijs. Wilt u ideeën opdoen voor uw eigen onderwijs? Neem een kijkje op bij Medidaprix. De informatie is veelal in het Duits, maar er zijn ook producten in het Engels te vinden.


Enkele winnaars van vorige jaren zijn:

-Get involved in Corporate Finance

-The Statistical Lab

-The MacroEconomics site

-Virtual Labs (Gentechniek)


Statitics LabDiverse prijzen te winnen voor ICT producten

Nationaal en internationaal zijn er met mooie voorbeelden van ICT-toepassingen grote prijzen te vinden. Neem eens een kijkje bijvoorbeeld bij:


The Webby Awards
Webby Awards kent internationaal de “Oscar” voor bijzondere websites toe. De “Webbys” worden gepresenteerd door de International Academy of Digital Arts and Sciences, met 550 leden, waaronder Web experten, belangrijke personen uit het bedrijfsleven, visionairen en bekende creatieve persoonlijkheden.


ThinkQuest

ThinkQuest is dé jaarlijkse onderwijs webstrijd! In teamverband kunnen leerlingen en docenten (van basisonderwijs tot en met universitair onderwijs) educatieve, originele en interactieve websites indienen. ThinkQuest Docent & Student is specifiek voor hbo/ wo studenten en docenten, met een focus op Nederlandstalig educatief (les)materiaal dat direct gebruikt kan worden in het (basis- en vo-)onderwijs.
Enkele leuke voorbeelden zijn bijvoorbeeld:
- Peter's Lab Harmen de Weerd (Rijksuniversiteit Groningen)

- Het Weer Marlous Gauw (Universiteit Twente)


Dutch bloggies
De Dutch Bloggies zijn de Nederlandse awards voor weblogs en worden jaarlijks uitgereikt in meerdere categorieën. Een winnaar uit 2007:
Wiskundemeisjes, een blog van twee wiskunde promovendi.