Redactioneel - Vop in de nieuwe Webhare-look

schilderes die VoP ontwerpt


Eindelijk verschijnt hij dan: VoP in de nieuwe ‘Webhare-look’. Vrijwel alle UT-websites zijn op deze wijze opgemaakt. En wij beogen we met VOP wel uitzonderlijk te zijn, maar we wilden toch ook niet als uitzondering voortbestaan. Ziehier het resultaat en lees meer over de veranderingen en ons aanbod.

Wat is er veranderd?

Voor alle lezers van buitenaf is het misschien even wennen, maar de meest bekeken rubrieken van voorheen, zijn nu allemaal in het menu links op het scherm terug te vinden.
Verdwenen zijn de rubrieken: Ingezonden, Vraag en aanbod, Actuele thema’s en Communities of Practices.

De rubriek Vraag & Advies heeft een ander uiterlijk gekregen, maar net als voorheen kunt u hier uw vragen over onderwijsthema’s plaatsen en advies en reacties krijgen van collegae en deskundigen. En vergeet niet dat ook uw adviezen, ideeën, tips en andersoortige reacties op de vragen gewaardeerd worden!

Er zijn twee nieuwe interactiemogelijkheden toegevoegd: 1) Ons Gastenboek VOP, waarop u op een makkelijke wijze uw reactie op VOP of op een artikel kwijt kunt. 2) VOP peiling, met iedere keer een andere vraag. Voor de toekomst hopen we meer interactieve mogelijkheden in te bouwen.
Alle eerdere afleveringen zijn – in de ‘oude’ vorm - in te zien via
Archief.


En mochten wij of mocht u als lezer het idee hebben dat er behoefte is aan een nieuwe rubriek, dan breiden wij ons aanbod in de toekomst zeker nog wat uit.


Heel belangrijk: ook het adres is veranderd! Mocht u iedere keer weer blij verrast zijn met een nieuwe aflevering, vergeet dan niet uw oude ‘bookmark’ te vervangen door ons nieuwe adres: http://www.utwente.nl/vop/ of meld u via Contact aan voor onze ‘attendering service’.


Wat bieden wij u deze keer?

Tips waardoor u alle informatie in VoP een volgende keer extra snel tot u kunt nemen in Sneller lezen met Vivaldi.

Een vrolijk vooruitzicht voor de toekomst, in: Een elektronische coach maakt het werk van de docent straks makkelijker.

Al naar gelang de verwachting een positief of negatief bericht: Nederlands onderwijs en onderzoek niet onder en niet boven de maat.

Een continuing story over Teletop wel of Teletop niet.

Veel tips voor het onderwijs in: De docent als reisleider, Sociocratie in het onderwijs en Het debat als onderwijsvorm.

Nieuws van de DU en Surf en informatie over diverse onderwijsevenementen in de komende tijd.


brievenbus

Graag willen wij u uitnodigen te reageren en/of zelf een bijdrage te leveren voor de volgende keer. Stuur daarvoor uw reactie, opmerkingen, suggesties, artikel of een andersoortige bijdrage naar: Vop@itbe.utwente.nl


Tot de volgende aflevering,   
met vriendelijke groet:
 
Helma Vlas
Eindredacteur VoP 
VoP@itbe.utwente.nl