Waar heb ik dat rapport bewaard?

Kent u dat? Op bent op uw harde schijf op zoek naar een versie van rapport X en het is nergens te vinden. U heeft een mappenstructuur gemaakt, maar blijkbaar is de logica daarvan niet meer zoals ie was en de zoekfunctie van Outlook geeft geen resultaat. Een collega helpt u uiteindelijk uit de brand. Veel later blijkt het rapport in uw mapje “overig” staan. Tja…


Er zijn hulpmiddelen om te zoeken in uw e-mailarchief of zelfs op uw hele harde schijf. Hierbij bespreken we er twee: AskSam en Google desktop.
AskSam is een database programma dat gestructureerd en ongestructureerd data opslaat en doorzoekt. Je kunt het programma instellen om e-mail, Word files, Excel en andere bestandstypen te doorzoeken. Zoeken in AskSam gaat veel sneller dan in Outlook. Lees recensies op:

http://www.download.com/askSam/3000-2065-10058932.html

http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1818954,00.aspGoogle Desktop indexeert de bestanden op uw computer, en maakt deze doorzoekbaar. Zoeken gaat via de normale Google Web interface en via meerdere plekken op uw desktop. Voordelen: het is gratis en werkt als de vertrouwde Google web-search. Nadelen: u krijgt er een hoop onnodige programma’s bij (nieuwslezer, kladblok, weerbericht, …). Verder zijn er twijfels over de bescherming van uw informatie. U kunt Google desktop zo instellen dat uw computer ook vanaf andere plekken doorzoekbaar is. Hiervoor wordt uw database gekopieerd naar Google, waardoor informatie over uw bestanden bij Google terecht komt. De vraag is of u uw gegevens aan Google toe wilt vertrouwen? Gelukkig kunnen deze opties ook uitgezet worden.

Lees recensies op:

http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1851822,00.asp

http://www.zdnet.nl/techzone.cfm?id=53526