Test TISOweb nu vrijblijvend in uw onderwijs

De kloof tussen praktijk en onderwijs van Informatiesystemen

“Pas afgestudeerden die gewapend met hun studiekennis in het bedrijfsleven te maken krijgen met informatiesystemen, komen vaak van een koude kermis thuis. Informatiesystemen blijken in de praktijk een stuk complexer te zijn dan ooit inzichtelijk is gemaakt tijdens de studie,” zegt prof. dr. Stef Joosten, partner Ordina, hoogleraar Open Universiteit Nederland. “Dit is voor mij de aanleiding geweest om een onderwijsmethode te ontwikkelen, het TISOweb, die de kloof tussen praktijk en onderwijs verkleint op het gebied van informatiesystemen”.

TISOweb

Het TISOweb is een webportal waarmee complete authentieke en ongecensureerde dossiers van grote automatiseringsprojecten ontsloten worden voor onderwijs. Op dit moment hebben we al 10 volledige dossiers van o.a. SNS REAAL, Ordina, XS4all, Interpolis, Ministerie van Defensie en Delta Lloyd. Als docent kunt u op basis van de dossiers eenvoudig leertaken ontwikkelen die aansluiten bij uw onderwijs én de praktijk.

Ontwikkelde leertaken zijn vervolgens volledig toegankelijk voor alle docenten en studenten die gebruik maken van TISOweb. Zo ontstaat er een groeiend geheel aan dossiers maar ook aan leertaken en antwoordmodellen. Uw studenten werken met echt praktijkmateriaal en krijgen meer inzicht in de complexiteit van de praktijk. En u beschikt eenvoudig en voordelig over een schat aan praktijkgericht onderwijsmateriaal.

Doelgroep

Gezien het feit dat de projectdossiers zeer omvangrijk en van verschillende kanten te benaderen zijn, is het TISOweb geschikt voor zowel Informatiesystemenonderwijs binnen (technische) informatica -, informatiekunde - als bedrijfskunde en economie opleidingen. Op zowel HBO als WO-niveau.

Test TISOweb nu vrijblijvend in uw onderwijs

Bent u docent Informatiesystemen binnen één van de hierboven beschreven opleidingen? U krijgt nu de kans om het derde prototype van TISOweb vrijblijvend en gratis uit te testen in uw eigen onderwijs. Wij geven een aantal docenten en hun studenten gedurende de testperiode gratis toegang tot het TISO-web met de dossiers en reeds bestaande leertaken. Aan het eind van de periode verwachten wij een evaluatie van u (face-to-face) en uw studenten (schriftelijk). Uw ervaringen gebruiken wij om TISOweb verder te verbeteren. Deze testperiode loopt van september tot en met december 2006. Als deelnemer van het testteam krijgt u na afloop van de testperiode een aantrekkelijke aanbieding voor het gebruik van TISOweb.

Wilt u gebruik maken van deze unieke mogelijkheid? Neem snel contact op met projectleider dr. Anda Counotte via

anda.counotte-potman@ou.nl

Meer informatie over TISOweb treft u aan op www.tisoweb.nl