stageplekken studiejaar 2014-2015

Stage risicoanalyse bij daders

Stagiair (m/v) gezocht voor periode september– februari 2014


Onderwerp

Onderzoek naar risicoanalyse


Achtergrond

Binnen de strafrechtspleging heeft een paradigmaverschuiving plaatsgevonden waarmee de nadruk op de recidivepreventie is komen te liggen (wet op de forensische zorg, en Wat Works methode TBS). Daarmee verschuift de focus van de toerekeningsvatbaarheid naar risicoanalyse, risicomanagement en behandelbaarheid. Er is daarom, binnen het NIFP, behoefte aan een inventarisatie van de laatste stand van zaken op het gebied van risicoanalyse.


Werkzaamheden

•Het uitvoeren van een literatuuronderzoek zodat helder is wat de ‘state of the art’ op het gebied van risicoanalyse dit moment is.

•Inventarisatie (via Delphi methode?) naar de visie van NIFP medewerkers en pro Justitia rapporteurs ten aanzien van risico analyse?


Beschikbaarheid

Gezien de omvang van de werkzaamheden zoeken we een student die meerdere dagen beschikbaar is.


Gevraagde achtergrond

Bij voorkeur een masterstudent van één van de volgende opleidingen: criminologie, psychologie, (forensische) orthopedagogiek. Er wordt gezocht naar een zelfstandige en zeer nauwkeurige student met uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

 

Procedure

Deze externe stage-opdracht is bedoeld voor studenten die na augustus 2014 zijn gestart met de mastertrack PCRV. Heb je interesse in deze opdracht? Stuur dan eerst een korte motivatie (max 200 woorden) naar de thema coördinator Sven Zebel (s.zebel@utwente.nl). Ook voor vragen over deze opdracht kun je bij hem terecht. Na overleg kun je dan eventueel solliciteren bij het NIFP voor deze stage.