News & Events

TBK studenten in finale ‘IEM Students of the Year’

11 maart 2014

TBK studenten Wim Jansen, Jasper Janssen, Hardwin Spenkelink en Jan Willem Visser maken kans op de titel ‘IEM Students of the Year’. Ze wonnen afgelopen week in Porto de halve finale van het Tournament In Management and Engineering Skills (TIMES). Begin april staan ze in de finale in Trondheim tegenover zeven andere teams uit heel Europa.

TIMES is een grote casestudy-competitie georganiseerd door de Europese studieverenigingen voor technische bedrijfskunde. Aan de wedstrijd doen meer dan 250 teams mee uit heel Europa. Elke studievereniging voor TBK kan een voorronde organiseren waarbij een case study moet worden opgelost. De winnende teams van de voorrondes mogen vervolgens naar een van de acht halve finales ergens in Europa, waar door middel van het oplossen van twee cases gestreden wordt tegen acht andere teams voor een plek in de finale. Bij het oplossen van de cases mag enkel gebruik worden gemaakt van pen, papier, overhead sheets en een rekenmachine. Telefoons moeten worden ingeleverd, zodat men de case moet oplossen met de tools en kennis die je hebt geleerd in je opleiding.

Alle acht winnaars van die halve finales nemen het van 6 tot 11 april tegen elkaar op in het Noorse Trondheim. Daar moeten de teams drie cases oplossen. Het winnende team mag zich ‘IEM Students of the Year’ noemen.