UTFacultiesBMSDept HBEIEBISNewsErwin Hans genomineerd als Docent van het jaar

Erwin Hans genomineerd als Docent van het jaar

Afgelopen jaar is UT-hoogleraar Erwin Hans al uitgeroepen tot beste docent van de Universiteit Twente.

Vandaag heeft het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) bekend gemaakt dat hij ook een van de vijf genomineerden is in de landelijke Docent van het Jaar verkiezing. Het ISO organiseert de verkiezing om inspirerende docenten en het docentschap in een positief daglicht te stellen.

 Hans is door studenten en het bestuur van de UT voor de prijs voorgedragen. Uit meer dan twintig inzendingen heeft een jury vervolgens vijf genomineerden geselecteerd. Op 5 maart zullen deze in de Jaarbeurs in Utrecht een minicollege verzorgen en in debat gaan met Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Aan het einde van de bijeenkomst zal Bussemaker bekend maken wie zich docent van het jaar mag noemen.

Naast deze eer ontvangt de winnaar ook de eerste Comenius-beurs ter waarde van 50.000 euro. Deze is bestemd om innovaties te financieren die het onderwijs verder verbeteren. Naast Hans behoren Meindert Flikkema (VU), Aswin van Oijen (Tilburg Universiteit), Max Bogers (Fontys Hogescholen) en Loes Damhof (Hanze Hogescholen) tot de genomineerden.

Lees het hele nieuwsbericht op utwente.nl. , luister en de finale.