Nieuws archief

Nieuws archief

Anne-Marieke Wiggers kreeg woensdag 13 juni tijdens de Carrièredag van Gezondheidswetenschappen een cheque van 2000 euro en één jaar gratis zorgverzekering uitgereikt, uit handen van Ria Stegehuis, directeur Zorg bij Menzis.

Anne-Marieke won de prijs voor haar scriptie over de invloed van manipulaties in e-health systemen op het volgen van online cursussen door mensen met depressieklachten. De andere twee genomineerden waren Michelle Meeks en Marijke Scheppink.


De jaarlijkse Menzis-UT Scriptieprijs is een prestigieuze prijs aan de Masterstudent met de beste gezondheidsgerelateerde scriptie. De genomineerde scripties moeten gericht zijn op een relevant Nederlands gezondheidsprobleem met een grote maatschappelijke impact. Daarnaast moeten de scripties de vraag beantwoorden hoe de gezondheidszorg beter en doelmatiger kan. Vanuit zeven inzendingen dit jaar, allen van uitzonderlijk hoge kwaliteit, heeft de jury een drietal scripties genomineerd.


De prijs werd uitgereikt tijdens de tweede editie van de Gezondheidswetenschappen Carrièredag. Deze dag is georganiseerd voor alle bachelor en master GZW/HS studenten aan de faculteit MB. Een dag vóór studenten dóór studenten georganiseerd met dit jaar het thema: “De eerste stappen van je carrière”.  Wat zijn nu de uitdagingen en de kansen na je afstuderen, wat kun je doen als je nog studeert en hoe ga je dat aanpakken als startende professional. Sprekers waren o.a. een wervingspecialist in de zorg & welzijn, en verschillende jong professionals uit de verschillende werkvelden in de zorg en welzijn sector, met de studie Gezondheidswetenschappen als achtergrond.


C:\Users\Wander\Downloads\menzis scriptie prijs uitreiking.JPG

Winnares Anne-Marieke Wiggers staat helemaal rechts op de foto. (Foto: UT Nieuws)