NEWS ARCHIVE

NEWS ARCHIVE

In navolging op de 3 succesvolle lolaHESG bijeenkomsten in 2009 (Berg en Terblijt), 2010 (Noordwijk) en 2011 (Soesterberg) wordt in 2012 voor de vierde keer een lowlands Health Economists’ Study Group (lolaHESG) georganiseerd. De organisatie is in handen van UMC St Radboud Nijmegen en de Universiteit Twente Enschede. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 24 en vrijdag 25 mei en hiervoor is een sfeervolle, bosrijke locatie gevonden: Hotel Landgoed Ehzerwold in Almen. Heb je (opnieuw) zin om deel te nemen, noteer dan de datum in je agenda!

Waar ging het ook alweer om? lolaHESG stimuleert de ontwikkeling en uitwisseling van gezondheidseconomische ideeën door middel van discussie over een 30-tal concept artikelen. Ieder concept artikel op het programma wordt onder leiding van een gespreksleider gedurende een sessie van 45 minuten besproken, met als doel de auteurs op een constructieve manier te helpen bij de verdere uitwerking en afronding van hun artikel. Een discussiant, die geen auteur is van het artikel, bespreekt het concept artikel en presenteert een aantal discussiepunten, en speelt dus een cruciale rol in het tot stand brengen van de discussie. De rol van de auteur/indiener van het concept artikel is beperkt tot het toelichten van eventuele onduidelijkheden. Daarnaast krijgt zij/hij aan het einde van de sessie de gelegenheid om op de discussie te reageren. Voor meer informatie over de rollen en spelregels, zie hier.

Belangstellenden kunnen van een concept artikel dat ze op lolaHESG 2012 willen laten bespreken een samenvatting van maximaal 500 woorden insturen (zie tab indienen abstracts en registratie). De deadline voor het indienen van samenvattingen is 18 maart 2012. Begin april krijgen de indieners te horen of hun concept artikel wordt besproken tijdens de lolaHESG meeting.

Indieners van een artikel, gespreksleiders, discussianten en overige belangstellenden kunnen zich vanaf 20 februari inschrijven. Kosten voor deelname aan deze 2-daagse all-inclusive (lunches, overnachting, avondmaaltijd) bijeenkomst zijn €225,00.

Registreren en indienen abstracts

Vanaf vandaag kan er worden ingeschreven en tot 19 maart kunnen abstracts ingestuurd worden.

PLEASE NOTE: lolaHESG will host a limited number of sessions in English language. All other sessions will be in Dutch (even when discussing a paper written in English).

Tijdpad lolaHESG 2012

Activiteit

Datum

Start inschrijving

20 februari

Deadline insturen samenvatting

18 maart

Bevestiging acceptatie samenvatting

12 april

Programma op website

19 april

Deadline insturen conceptartikel

27 april

Bijeenkomst

24-25 mei

Belangstellenden die opgenomen willen worden op de mailinglijst van lolaHESG kunnen zich hiervoor registreren via lolahesg@gezondheidseconomie.org

De organisatie kijkt uit naar je deelname!