Project Datateams wint Best Research and Practice award 2015!

Tijdens de EAPRIL conferentie (European Association for Practitioner Research on Improving Learning) in Luxemburg, een conferentie op het gebied van onderzoek en onderwijs heeft het project Datateams deze eervolle prijs in ontvangst genomen. Een prachtige erkenning voor het projectteam, maar ook voor de samenwerkingspartners (ministerie OCW en Stichting Carmelcollege) en alle datateam scholen!

D:\Profiles\Prengerhc\Desktop\foto eapril award.jpg

In totaal waren 20 projecten voorgedragen voor deze prijs, waarvan de jury na een beoordeling vier projecten nomineerde. De vier genomineerde projecten moesten in Luxemburg een pitch geven van 1 minuut d.m.v. een video en een presentatie met uitleg over het project en de onderzoeksresultaten. Kim Schildkamp presenteerde de datateam® methode en de onderzoeksresultaten, waarna Christel Wolterinck vertelde over de praktijk van het datateam bij Sg. Marianum uit Groenlo. Daarna werden kritische vragen beantwoord van het publiek door middel van een ‘twitterwall’. Vervolgens werd het publiek gevraagd te stemmen op het beste project. De twee projecten met de meeste stemmen werden opnieuw door de jury beoordeeld. Bij de slotbijeenkomst van de conferentie maakte de voorzitter van de EAPRIL de winnaar bekend: het project ‘Datateams’ van de Universiteit Twente!

C:\Users\Prengerhc\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\Q7KHTZYL\foto eapril winnaars.JPG

De jury was vol lof over de combinatie van wetenschap en praktijk, de bottom-up benadering, effecten op het niveau van docentprofessionalisering en schoolverbetering. Kim Schildkamp, Cindy Poortman, Hanadie Leusink en Christel Wolterinck namen namens het projectteam de award in ontvangst. Een prestatie om trots op te zijn!