Datateams op Onderwijs Research Dagen

Ieder jaar vinden de Onderwijs Research Dagen plaats. Dit is een conferentie waar Nederlandse en Vlaamse onderwijsonderzoekers van hogescholen, universiteiten en praktijkinstellingen kennis met elkaar delen. Dit jaar vond de ORD van 11 tot en met 13 juni in Groningen plaats. Het thema was: Deelname en Distantie.

Met ruim 700 deelnemers en ongeveer 300 presentaties was deze conferentie een groot succes. Opbrengstgericht werken was hierbij een veelbesproken onderwerp. Het datateamsproject was tijdens de ORD vertegenwoordigd met een bijdrage van Mireille Hubers.

Mireille presenteerde een paper over sociale netwerkanalyses in scholen met een data team. Deze analyses laten zien hoe data team leden kennis met elkaar deelden, en hoe zij hun kennis vervolgens met hun collega’s uitwisselden. Dit leidde tot een interessante discussie over hoe kennis binnen een school gedeeld kan worden. Voor meer informatie over de conferentie, het paper en/of de presentatie, neem contact op met: m.d.hubers@utwente.nl