Selectie datateams tweede tranche Carmel

Selectie datateams twee tranche Carmel

De Universiteit Twente en Stichting Carmelcollege hebben eind 2011 een samenwerkingsovereenkomst getekend. In het kader van deze samenwerking gaan in totaal 20 datateams bij verschillende Carmel-scholen aan de slag. Het project moet niet alleen de onderwijskwaliteit van de scholen verbeteren, maar past ook bij het streven van Carmel om het beste uit haar leerlingen en medewerkers te halen.

In het voorjaar van 2013 is een oproep gedaan voor deelname aan de tweede tranche van het project datateam. Het doel van het project is scholen te ondersteunen om opbrengstgericht werken in de praktijk toe te passen, door middel van het werken in datateams. Tegelijkertijd doet de UT overkoepelend onderzoek naar de effecten van het werken in datateams.

Selectie datateams

Na de oproep in de Management-info, Carmel-actueel en via de schoolleidingendag hebben in totaal 18 mogelijke datateams zich aangemeld voor de tweede tranche. Aangezien ruimte beschikbaar is voor 10 datateams , is een selectie gemaakt op basis van onderwerp en verdeling over scholen/locaties. De volgende 10 datateams zullen vanaf september 2013 van start gaan:

School

Onderwerp

Augustinianum Eindhoven

Afstroom onderbouw

Carmelcollege Gouda

Determinatie 2e leerjaar

Het Hooghuis locatie TBL

Eindexamenresultaten

Carmelcollege Salland Raalte

Afstroom havo/gt

EHL de Boerhaave/Stormink

Doorstroom

Sg. Marianum Groenlo

Rekenbeleid

Pius X College van Renneslaan

Examenresultaten Zorg en Welzijn

Sg. Carmel Hengelo Borne

Doorstroom

TCC Losser

Efficiency onderwijsontwikkeling

Sg. Carmel Hengelo Grundel

Examenresultaten havo/vwo

Deze 10 datateams krijgen van september 2013 tot juli 2015 intensieve begeleiding vanuit de UT. De datateam-trainer voor alle scholen van de Stichting Carmelcollege is Hanadie Leusink (h.leusink@utwente.nl). In september zullen startbijeenkomsten met alle datateams plaatsvinden.