Al Ummah basisschool bezoekt de UT

Leerlingen van groep 7 en 8 van de Islamitisch basisschool AL Ummah te Enschede hebben donderdag 27 maart samen met hun ouders en docenten de Universiteit Twente bezocht om kennis te maken en te ervaren hoe het is om op een universiteit te zijn.
De groep leerlingen en ouders is ontvangen in de collegezaal van Cubicus. Voor deze jonge leerlingen is doorstuderen op een hoge school of universiteit nog ver weg. Eerst is de overstap naar de middelbare school in beeld maar met dit bezoek willen we graag een extra stap doen om de kinderen te prikkelen na te denken over hun toekomst, over studeren en vervolgopleidingen. Ouders spelen daarbij een belangrijke rol vandaar dat juist ouders ook welkom zijn om samen met hun kinderen deze ochtend te mee te maken.
Studenten van de Moslim Studenten Vereniging Twente (MSVTwente) zijn betrokken bij deze kennismakingsochtend. Zij verzorgden een rondwandeling over een deel van de campus. Er werd een kijkje genomen in de universiteitsbibliotheek en een bezoek gebracht aan de moskee in de Vrijhof. De groep was verrast door de uitgebreide sportfaciliteiten op de campus en ook de tocht langs en over de patiowoningen voor studenten maakte indruk. In de Bastille kreeg de groep een impressie van studentondernemingen en studentondersteunende diensten als Studentenbegeleiding. In ruim een uur tijd hebben de bezoekers de sfeer kunnen proeven van een campusuniversiteit.
Na een korte pauze in het Theatercafé vertelden de studenten van de MSVTwente over zichzelf, over hun school- en studieloopbaan en ervaringen als student op de universiteit. Met hun verhalen zijn zij een inspirerend voorbeeld en een waardevolle informatiebron voor zowel leerlingen als ouders.

Enthousiaste reacties van zowel leerlingen, ouders als docenten. Zij willen graag nog eens terug komen om wat intensiever kennis te maken met de universiteit.

Zie hier ook artikel UT-nieuws

Foto’s zijn hier te vinden

Foto’s gemaakt door Gijs van Ouwerkerk