welke vakken?

Zoals de naam als zegt, Science across the World werd oorspronkelijk alleen gebruikt door docenten natuurwetenschappen. Maar bij uitwisselingen moeten Nederlandse leerlingen 'altijd' vertalen, vaak in het Engels. Er is daarom steeds meer belangstelling van talendocenten. Science across the World biedt authentieke teksten en de database kan ook veel contacten opleveren voor bijvoorbeeld e-mailprojecten rond een van de aangeboden onderwerpen. Nascholingscursussen en conferenties van de British Council in veel landen maken gebruik van Science across the World materiaal. In bijvoorbeeld Oost Europa en China/Taiwan leidde dat tot veel nieuwe Science across the World scholen.

Op de site staan veel mogelijkheden voor talendocenten opgesomd, al of niet in samenwerking met een docent(e) natuurwetenschappen of aardrijkskunde. Veel topics hebben ‘Language teacher notes’. In de praktijk blijkt een levendig e-mailverkeer tussen de leerlingen in de verschillende landen op gang te komen, waarbij veel meer uitgewisseld wordt dan alleen de resultaten op het uitwisselingsformulier.

Als docent kies je in welke taal gecommuniceerd gaat worden. Deze voorkeur wordt opgenomen in de database. Verder kun je kiezen of je uit de Nederlandse vertaling werkt of uit bijvoorbeeld de Engelse of Duitse versie. De onderzoekjes kunnen op verschillende manieren worden uitgebreid en ook gekoppeld worden aan bijvoorbeeld wiskunde, verzorging en techniek.

Leerlingen van een Oostenrijkse school stuurden als 'taal'activiteit een naamvers:

Biological diversity

Is an important thing in

Our exploiting society.

During the last centuries the number of species diminished

Incredibly fast. It's Man's duty to secure a

Variety of animals and plants.

Environment is a victim these days. In many countries

Rare species are hardly protected

Something has to be changed. Without nature we'll lose our

Interest in life. But beware!

Time is short. It's in

Your hands to guard nature.

Ook wordt vaak samengewerkt met de creatieve vakken. Een Spaanse school stuurde bij het onderwerp 'Biodiversiteit' kerstkaarten met daarop aquarellen van bedreigde planten.

foto aquarel bedreigde plant