zinvol gebruik van informatietechnologie

Meedoen aan Science across the World biedt veel mogelijkheden voor gebruik van ICT: tekstverwerken, spreadsheet, (grafische) presentatie van onderzoeksgegevens, e-mail en zoeken en presenteren van informatie op het World Wide Web, digitale foto's, en video uitwisselen, samen bouwen aan een website. De Science across the World site geeft ook actuele aanvullingen bij de topics.

Verder zijn er interviews (Good Practices), ook met Nederlandse scholen. Klik links onderaan op de homepage op 'More features' en klik rechts op bijvoorbeeld 'Amstelveen College, Netherlands' of 'Biodiversity across Europe, a Comenius schools partnership' (Science across the World materiaal 'Biodiversity' diende als startpunt voor een Comeniusproject met zes andere Europese scholen). Van de resultaten van het project is een cd-rom met alle resultaten samengesteld (inlichtingen bij ELAN).

Op de site staan bij de topics voorbeelduitwisselingsformulieren. Daar zitten juweeltjes bij, bijvoorbeeld 'Talking about genetics around the world':