Juni 2011 - miniseminar 'Naar een duurzaam gebruik van water'

Op 16 juni vond het tweede miniseminar plaats in het kader van de duurzame campus. Deze keer had het miniseminar het thema water, waarbij de vraag werd gesteld hoe wij door middel van ons eigen onderzoek kunnen bijdragen aan een meer duurzaam gebruik daarvan. Hoe belangrijk is onze eigen gedrag bij het implementeren van dergelijke ‘duurzame technologieën’ en in hoeverre kunnen we als universiteit hierin zelf een voorbeeldrol vervullen?

Onder leiding van Hans Hilgenkamp, moderator, werden een ‘high tech’- en een ‘human touch’-wetenschapper uitgedaagd om verbinding te leggen tussen hun vakgebieden. Sprekers waren professor Arjen Hoekstra (CTW, onderdeel WEMWM), bekend van o.a. de waterfootprint en professor Peter-Paul Verbeek (GW, WIJSB), bekend van divers onderzoek en publieke discussies naar de relatie tussen mens en technologie en de rol van technologie in onze samenleving.

Het miniseminar was vrij toegankelijk voor alle medewerkers en studenten en werd afgesloten met een gratis netwerklunch.

Artikel UT Nieuws over dit seminar

Filmpje Arjen Hoekstra ‘Wat kost water?’

Wat kost water? from University of Twente on Vimeo.

Filmpje Peter-Paul Verbeek – opiniemaker Altijd Wat