April 2011 - Miniseminar 'Van Wetenschap naar Bouwplaats'

Miniseminar ‘Van Wetenschap naar Bouwplaats’

Innovatieve, duurzame ontwerpen in de praktijk.

Op 14 april startte een reeks van vier miniseminars in het kader van de duurzame campus.

In de eerste seminar ging het om de gebouwde omgeving. Er zijn al veel goede, innovatieve en duurzame oplossingen, maar het overgrote deel van de gebouwen wordt nog steeds op een klassieke manier gebouwd. Waarom worden de duurzame oplossingen niet toegepast? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de bouwsector energiezuiniger en duurzamer wordt?

Onder leiding van een moderator werden een ‘high tech’- en een ‘human touch’-wetenschapper uitgedaagd om verbinding te leggen tussen hun vakgebieden.

Angele Reinders, universitair docent CTW, doet onderzoek naar de implementatie van innovatieve processen in duurzame productontwikkeling. Thomas Hoppe, universitair docent MB, houdt zich bezig met beleidswetenschappelijk onderzoek naar ambitie en realisatie en heeft onlangs de van Poeljeprijs gewonnen voor zijn proefschrift genaamd, CO2 reductie in de bestaande woningbouw. Hans Hilgenkamp trad bij dit seminar als moderator op en nam aanwezigen mee in de discussie.

Dit miniseminar was vrij toegankelijk voor alle medewerkers en studenten en werd afgesloten met een gratis netwerklunch.

me.jpg

Thomas Hoppe Angele Reinders