SMART, gezonder, sneller en inzichtelijk reizen

SMART staat voor “Self-Motivated And Rewarded Travelling”. De app is jouw persoonlijke gratis hulpmiddel om slimmer en bewuster te reizen van en naar Enschede. De app vertelt je alles over de huidige drukte op bijvoorbeeld de weg of het spoor en geeft je daarbij ook gelijk het advies welk vervoersmiddel op dit moment het meest geschikt is voor jouw reis. Tevens maakt het je reisgedrag op een prettige manier inzichtelijk.

De SMART-app is het resultaat van een initiatief van gemeente Enschede, het ministerie van Infrastructuur & Mobiliteit en de Regio Twente. Hierbij was het doel om reisgedrag van automobilisten positief te beïnvloeden. De samenwerking van een aantal innovatieve bedrijven heeft deze applicatie tot stand gebracht. Deze applicatie springt in op mobiliteitswensen wereldwijd, zo blijkt uit de wereldwijde aandacht, waaronder ook uit Silicon Valley. Binnen EenVandaag was er op 9 november een item te zien over de SMART-app. Professor Eric van Berkum van de UT, expert op het gebied van mobiliteit, en andere betrokkenen komen hierin aan het woord over deze app.

sitestat

Uiteindelijk wil de gemeente Enschede met behulp van deze app 5 procent minder autokilometers in de spits. De app is gratis te downloaden voor zowel Android als Iphone. Voor meer informatie kan je altijd kijken op www.smartinenschede.nl