08-10-'13 | Reis je Rijk

Binnen Enschede wordt het verkeer steeds drukker. Op bepaalde punten staan mensen lang vast en zijn gedeelten van de stad slecht bereikbaar. Dat is lastig, voor iedereen. Hoe kan de bereikbaarheid van Enschede verbeterd worden? Dat gaan we bekijken in de pilot "Reis je rijk".

Om iets te kunnen veranderen, moeten we eerst weten waar en wanneer de verkeersdrukte ontstaat. Daarom meten we het reisgedrag van mensen. Wie reist wanneer en hoe? Om hier duidelijk inzicht in te krijgen, is er een app ontwikkeld. De app tripzoom meet het reisgedrag op een gebruikersvriendelijke manier. En jij kan meehelpen!

Door de app tripzoom te downloaden meet je jouw reisgedrag. Hoe reis je, op welke manier, via welke route? En hoeveel kost je dat per keer? tripzoom geeft je namelijk ook een inschatting van de kosten per dag evenals de kosten van alternatieve reismethoden. Zo krijg je zelf inzage in je reisgedrag. Handig als je wilt kijken hoe "groen" jij reist en waar je kunt besparen. Wanneer het reisgedrag van alle deelnemers inzichtelijk wordt, kan ook gekeken worden naar de knelpunten en de bijbehorende oplossingen.

Hoe doe je mee?
Wil jij meehelpen om de bereikbaarheid van Enschede te verbeteren? Test jij graag nieuwe apps uit? En ontvang jij graag cadeaus? Dan is "
Reis je rijk" echt iets voor jou! Test de innovatieve app en maak kans op een leuke prijs!