23-06-'13 | Brons duurzaamheidscertificaat voor de UT bij SustainaBul

foto sustainabul.jpg18 juni was het dan weer zover, de SustainaBul 2013.
Een ranking op het gebied van duurzaamheid van universiteiten
en hogescholen. De UT slaagde, haalde brons en gaat nu in de
komende jaren voor goud!

SustainaBul, een jaarlijks terugkerende ranking van universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid en transparantie was ook dit jaar weer een mooi evenement. 15 van de 26 deelnemers haalden genoeg punten om in aanmerking te komen voor de Sustainabul, een diploma op het gebied van duurzaamheid in het onderwijs, CO2-uitstoot en energie, duurzaam inkopen en duurzame investeringen. De UT haalde hem binnen op een bronzen niveau, wat aangeeft dat we op de goede weg zijn. Nog genoeg uitdagingen om op zilver of het gouden niveau te komen, maar een 11e plaats van de 26 deelnemers geeft aan dat we meedoen op het gebied van duurzaamheid!

Meer informatie over SustainaBul 2013 kan hier gevonden worden. En als Duurzame Campus zeggen wij dan: met z'n allen op naar goud!