22-07-'13 | Studium Generale Op zoek naar Duurzaamheid

https://si0.twimg.com/profile_images/1264706534/SG_zwartwit.jpgStudium Generale, de manier om op de hoogte te blijven van de
spannendste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, techniek, politiek
en maatschappij, zal op 17 en 24 september een cyclus organiseren met als titel:
"Op zoek naar duurzaamheid" Dit zal gebeuren in samenwerking met studievereniging
Daedalus.

Op zoek naar duurzaamheid

Het begrip duurzaamheid duikt overal op: een duurzaam kopje koffie, een ‘greenseat’ in het vliegtuig om je CO2-uitstoot te beperken. Een duurzame levensstijl stopt zelfs niet na de dood: je kunt tegenwoordig duurzaam begraven worden. Staan wij aan de vooravond van een duurzame revolutie of wordt dit begrip vooral ingezet om een schoon geweten bij de consument te kweken? Deze cyclus gaat op zoek naar de zin en onzin van duurzaamheid.

Dinsdag 17 september

Een duurzame revolutie

Prof. dr. ir. Jan Rotmans is hoogleraar Transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is oprichter van Urgenda (www.urgenda.nl) een organisatie voor duurzaamheid en innovatie. Volgens Rotmans staan wij aan de vooravond van een nieuwe, duurzame samenleving. Hoe zal deze eruit komen te zien?

Dinsdag 24 september

Zin en onzin van duurzaamheid

Ir. Daniël Poolen studeerde Industrieel Ontwerpen aan de UT. Hij heeft onder meer gewerkt als duurzaamheidsexpert voor het tv-programma Keuringsdienst van Waarde en verschijnt regelmatig als ‘ecoprof’ in het tv-programma IJsstrijd! Poolen staat stil bij (on)zinnige manieren om met duurzaamheid om te gaan.

Vrijhof/Amphitheater, 19.30-21.00 uur.