17-06-'13 | Enactus Twente, idealisme met een goede dosis realisme

Enschede – 17 juli 2013

Een aantal weken geleden werd er op deze site al een publicatie van
het UT Nieuws over de Oprichting van Enactus Twente geplaatst. Een interessant en aansprekend initiatief wat genoeg aanleiding gaf om eens in gesprek te gaan met Wessel Reijers, initiator van Enactus Twente.

Enactus is opgericht als gemeenschap van leiders in de wereld van studenten, academicie en het zakenleven om gezamenlijk de kracht van ondernemerschap in te zetten om bij te dragen aan een betere en duurzame wereld. Enactus is van oorsprong een Amerikaans initiatief, met de bijbehorende kenmerken van dien. Extreem veel positivisme, idealisme en enthousiasme. Deze aspecten zijn belangrijk binnen Enactus, maar soms wel erg prominent aanwezig volgens Wessel Reijers. Een stukje nuchterheid en realisme is dan ook iets wat hij graag terug zou zien binnen Enactus Twente. Idealen combineren met werkbare en concrete projecten is dan ook het streven.

Uiteraard is het competitieve gedeelte zeker nog aanwezig. Zo is het nog een droom van Enactus Twente om de jaarlijkse World Cup nog een keer te winnen met een ondernemend, sociaal verantwoord en innovatief project. Deze World Cup is een 3-daagse conferentie waarop Enactus teams uit verschillende landen, die winnaar waren op nationaal niveau, strijden om de uiteindelijke Enactus wereldtitel.

Voor Enactus Twente wordt het doel om zoveel mogelijk goede initiatieven te starten en dit hopelijk ook voor veel studenten als officiële minor te kunnen laten gelden. Dit zal dan waarschijnlijk gaan vallen onder de noemer "minor ondernemerschap". Dit kan een boost geven aan zowel de kwaliteit als het aantal van de voorgestelde projecten. In ieder geval is Enactus Twente weer een boost voor onze Duurzame Campus!

Tekst: J.R. van de Fliert